<p>Bertus van der Heijden wandelt over de groene mat van vv Hulsel. Foto: Jan Wijten</p>

Bertus van der Heijden wandelt over de groene mat van vv Hulsel. Foto: Jan Wijten

(Foto: Jan Wijten)

Bertus mist de groene grasmat

Hulsel - Verlang jij ook weer zo naar de opening van de horeca? De wekelijkse kaartavond? Voor Bertus van der Heijden (62) zit het grootste gemis ongetwijfeld in het actieve vrijwilligerswerk voor vv Hulsel.

Op zijn twintigste is hij in Hulsel al gestart met het trainen van de jongste jeugd (de F-jes) en terugkijkend vertelt hij dat hij ook de E-, D-, C- en A-jeugd wel eens onder zijn hoede heeft gehad. Op het moment traint hij nog ‘alles wat over blijft bij de senioren’ vertelt hij, dus heden ten dage het 3e en 4e. Die trainingen mogen helaas nog niet worden hervat door de coronamaatregelen. Trainingen werkt hij niet meer uit op papier. “Dat zit allemaal voort in mijn bovenkamer”, grapt Bertus. “Ook is het altijd afwachten of er om 19.30 uur bij aanvang van de training 15 spelers komen opdraven of 30, dus voorbereiden heeft op sportpark het Kantje weinig zin.” Door een stevige knieblessure in 1999 hing hij zijn spelersshirt aan de wilgen en werd het na herstel ingeruild voor het scheidsrechterfluitje. “Al die jaren heb ik maar één keer een wedstrijd hoeven staken”, vertelt hij trots. Wijzend naar de dug out weet hij zich nog precies te herinneren dat het tegen Borkel en Schaft was, dat op die middag kampioen kon worden, waarbij na een beslismoment de wisselspelers en trainer het veld op kwamen om hem te belagen.

Het is duidelijk dat Bertus een enorme verenigingsman is die zijn vrijwilligerstaken op het veld maar daarnaast ook als lid in het jeugdbestuur en feestcommissie met verve uitvoert. Bertus onmisbaar? “O nee,” zegt hij bescheiden, “er komen altijd wel weer anderen.” Niet alleen op het sportpark is hij actief maar ook in de Werkgroep ‘Hulsel op de Planken’ en de buurtvereniging draagt hij zijn steentje bij om Hulsel actief te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden