<p>E&eacute;n van de activiteiten georganiseerd door de stichting Kempen Specials.&nbsp;</p>

Eén van de activiteiten georganiseerd door de stichting Kempen Specials. 

(Foto: )

De Kempen Specials viert 10-jarig jubileum

Sinds 9 maart 2011 organiseert stichting De Kempen Specials activiteiten voor jongeren met een vorm van autisme. Deze jongeren komen uit Eersel en omgeving. De stichting is ontstaan vanuit de vraag van ouders bij jongerenopbouwwerk GGzE De Boei en andere organisatie‘s.

EERSEL - Er werd een opzet gemaakt door diverse organisaties in samenwerking met ouders. Na het opzetten van een solide plan hebben de ouders de organisatie overgenomen.

Binnen dit gebeuren kent men 2 leeftijdsgroepen: Destijds bestond de doelgroep van De Kempen Specials uit jongeren met een normale begaafdheid, in de leeftijd van 12 tot en met 35 jaar. Per oktober 2016 zijn kinderen vanaf 7 jaar aan de doelgroep toegevoegd, waardoor DKS KIDS is ontstaan. Op 28 mei 2019 is het van ouderinitiatief overgegaan in een echte stichting, de naam bleef ongewijzigd.

Het doel

De stichting wil kinderen en jongeren met autisme via een zinvolle vrijetijdsbesteding met elkaar in contact brengen, zonder verplichtingen en in een informele sfeer. Deze kinderen en jongeren willen heel graag contact, maar weten vaak niet hoe ze contact moeten maken en kunnen onderhouden. Het biedt ze een veilige plek waar ze gezellig samen kunnen zijn, zonder steeds uitleg te moeten geven over hun beperking. Als de jongeren wat ouder worden, zijn ze vanaf 18 jaar welkom bij Iets Drinken Eersel op elke eerste woensdagavond van de maand. Dit is een belangenorganisatie voor volwassenen met een normale tot hoge begaafdheid met autisme.

Activiteiten in coronatijd

In het afgelopen ‘coronajaar’ was het onmogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren voor de jongeren. In deze periode heeft de stichting een speciale website gemaakt: een knutselsite en een receptensite, waar iedere twee weken knutselwerkjes en recepteren op werden geplaatst, zodat de ‘kids en teens’ toch thuis bezig konden zijn.

Jubileumviering

We zitten dan misschien wel met z’n allen in lockdown, maar een 10-jarig jubileum kan natuurlijk niet zomaar stilletjes voorbij gaan. De stichting is daarom bezig met het organiseren van een online pubquiz voor de jongeren. Wanneer de omstandigheden het toe laten staat hen ook nog een feestje te wachten! Een mooi programma voor een feestelijke middag en/of avond. Voor ouders, belanghebbende organisaties, donateurs/sponsoren en andere belangstellingen wordt er een lezing georganiseerd. Deze zal, onder voorbehoud wegens de coronamaatregelen, plaatsvinden op 17 juni en verzorgd worden door Judith Visser, schrijfster van het boek ‘Zondagskind’. De locatie zal ter zijner tijd, na aanmelding, doorgegeven worden. Wie de lezing graag bij wil wonen kan zich aanmelden via www.dekempenspecials.nl

Interesse in de stichting? 

Interesse in de stichting Kempenspecials als vrijwilliger, organisatie of ouder van een kind? Altijd welkom! kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten