<p>Burgemeester Arinda Callewaert van gemeente Bergeijk is een van de burgemeesters die het statement ondertekende.&nbsp;</p>

Burgemeester Arinda Callewaert van gemeente Bergeijk is een van de burgemeesters die het statement ondertekende. 

(Foto: )

Burgemeesters regio Brabant-Zuidoost komen met gezamenlijk statement over corona-regels

Beste inwoners van Zuidoost-Brabant,
Verschillende brandbrieven, aanvragen en verzoeken bereiken ons. Ondernemers zitten in de knel en ook inwoners willen weer vooruit. We zien dat de samenleving er genoeg van heeft en snakt naar vrijheid en meer versoepelingen. We begrijpen dat en we voelen dat zelf ook. De afgelopen weken is dit op iedere overlegtafel, per gemeente, per bedrijfstak onderwerp van gesprek geweest. We zien dat iedereen zoekt naar de grenzen van de regels en naar wat wél kan.

INGEZONDEN - Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant van het virus zorgt ervoor dat het aantal besmettingen in de afgelopen weken minder daalde dan gehoopt. We horen tot de top drie van alle regio’s waar het gaat om het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Landelijk is besloten iets meer risico te nemen en voorzichtig extra lucht te geven in de lockdown. Maar daar zit een grens aan, contacten moeten geleidelijk weer uitgebreid worden. Voor ons is er dan ook maar één conclusie mogelijk. We houden vast aan de landelijke maatregelen. Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om lokaal extra ruimte te geven of uitzonderingen toe te laten. Hopelijk leidt de weg van meer testen en vaccineren naar een lente met meer versoepelingen. Tot die tijd ligt de focus op de maatregelen waar we ons met zijn allen nog aan moeten blijven houden. Met begrip voor elkaar.

Namens de 21 burgemeesters van de gemeenten in Brabant-Zuidoost:

De heer Wouters (gemeente Eersel), de heer Verhoeven (gemeente Heeze-Leende), mevrouw Blanksma (gemeente Helmond), mevrouw Van Extel-van Katwijk (gemeente Asten), de heer Van der Meijden (gemeente Laarbeek), mevrouw Callewaert (gemeente Bergeijk), de heer Houben (gemeente Nuenen), de heer Ubachs (gemeente Best), mevrouw Keijzers-Verschelling (gemeente Oirschot), de heer Bosma (gemeente Bladel), mevrouw Van de Ven (gemeente Reusel-de Mierden), de heer Van Kessel (gemeente Cranendonck), mevrouw Blok (gemeente Someren), mevrouw Buter (gemeente Deurne), de heer Gaillard (gemeente Son en Breugel), de heer Jorritsma (gemeente Eindhoven), de heer Ederveen (gemeente Valkenswaard), de heer Van Bree (gemeente Geldrop-Mierlo), de heer Delhez (gemeente Veldhoven), de heer Van Veen (gemeente Gemert-Bakel), de heer Boelhouwer (gemeente Waalre).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden