<p>De drie leerlingen overhandigen het klimaatmanifest aan burgemeester Wouters van de gemeente Eersel. Foto: Jeanne Versmissen-Adriaans&nbsp;</p>

De drie leerlingen overhandigen het klimaatmanifest aan burgemeester Wouters van de gemeente Eersel. Foto: Jeanne Versmissen-Adriaans 

(Foto: )

Noralie, Minke en Talitha in actie middels een klimaatmanifest voor burgemeester Wouters

Noralie, Minke en Talitha, drie scholieren van het Rythovius College hebben een klimaatmanifest aan burgemeester Wouters van gemeente Eersel overhandigd. Ook klimaatwethouder Beex was daarbij aanwezig. De scholieren hebben daarbij een gedicht, dat ze speciaal voor de klimaatdemonstratie hebben gemaakt, voorgedragen.

EERSEL - In het gedicht brengen ze onder woorden wat klimaatverandering met hen doet. Vanwege corona hebben ze nu al geen fijne tijd, maar door de klimaatverandering is ook hun toekomst bepaald niet leuk. Ze zijn vaak bang voor wat hen te wachten staat: overstroomt half Nederland als ze 40 jaar oud zijn of branden alle bossen af? Is er dan nog genoeg eten en drinkwater?

Burgemeester Wouters en wethouder Beex gingen gezellig met de meiden op de foto voor het gemeentehuis. Met gestrekte arm werd het klimaatmanifest door Talitha aan de burgemeester uitgereikt.

De drie scholieren hebben vervolgens een aantal punten van het manifest toegelicht. Talitha begon over de boeren: "Ik ken wel enkele mensen waar ze thuis boer zijn. Boeren met veel dieren zorgen voor best veel uitstoot van CO2 en methaan. Ik vind dat ze geld zouden moeten krijgen om over te schakelen op tuinbouw, of om een ander beroep te leren." Noralie voegde daaraan toe: "Het is ook goed als mensen minder vlees gaan eten, met name rundsvlees. Maar ja, heel veel mannen en jongens vinden dat wel heel moeilijk. Thuis eten we de laatste jaren veel minder vlees."

Noralie vroeg aan de wethouder of hij echt iets met het manifest wilde gaan doen. Beex: "De gemeente is al met heel veel bezig omtrent dit onderwerp en daar gaan we mee door." "Mogen wij over drie maanden terugkomen om u te vragen wat u allemaal met ons manifest hebt gedaan?" vroeg Talitha. Drie maanden vond Wouters een beetje te snel. Hij wilde wel een afspraak maken voor eind augustus. Die afspraak werd meteen in de agenda's gezet.

Noralie, Minke en Talitha namen afscheid en gingen daarna meteen aan de slag met het maken van spandoeken voor het KlimaatAlarm dat ze organiseren op 14 maart in Eersel. Zie hiervoor:

https://klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-eersel

Klimaatalarm 14 maart

'Thuis eten we de laatste jaren veel minder vlees'

Van de redactie

Meer berichten