Foto: Jan Wijten

Mathijs Sanders van bs de Torelaar wint de voorleeswedstrijd van gemeente Reusel-De Mierden

Reusel - Mathijs Sanders uit groep 8 van basisschool de Torelaar uit Reusel is voorleeskampioen geworden van de zes basisscholen in gemeente Reusel-De Mierden. De overwinning werd natuurlijk in de klas uitbundig gevierd en Mathijs kan zich nu gaan opmaken voor deelname aan de volgende, regionale ronde. De bekendmaking van de winnaar werd tijdens een online ZOOM-happening door burgemeester Annemieke van de Ven verricht nadat de zes korte fragmenten van de deelnemers van de scholen op de laptop werden vertoond. 

Eerder had de jury al uitvoerig de zes door de klas ingestuurde filmpjes van de deelnemers bekeken om de nummer één vast te stellen. De zes deelnemers waren Tim Duis van bs de Clemensschool (Hulsel), Sjors Oversier van bs de Leilinde (Reusel), Eva Schoormans van bs de Akkerwinde (Hooge Mierde), Tyme Wouters van bs d’n Opstap (Lage Mierde), Lola van de Zande van obs de Klimop (Reusel) en de uiteindelijke winnaar Mathijs, die voorlas uit de klassieker Dolfje Weerwolfje. Het boek kwam 25 jaar geleden voor het eerst uit en is nog steeds een kinderfavoriet. De jury was onder de indruk van de ontspannen manier van lezen door Mathijs, in combinatie met goed stemgebruik, intonatie en tempowisselingen.

De online meeting werd op een voortreffelijke manier door Claudi en Susan van bibliotheek de Kempen gepresenteerd en werd afgesloten met een daverend applaus voor de winnaar door zijn klasgenoten, waarbij Claudi de afspraak maakte de prijs met oorkonde aankomende week aan Mathijs te komen overhandigen.

De voorleeskampioen uit de gemeente Bladel werd Sam Schoenmakers van bs de Toermalijn uit Bladel. Hij las voor uit het boek Glinster van Slinks van Steve Webb. De jury waardeerde zijn rustige manier van lezen en daarbij het genieten wat hij ook uitstraalde naar het publiek.

Meer berichten