<p>Tot 30 april kunnen MTB-liefhebbers inschrijven voor de GPS-tocht die Henk Nouwens heeft uitgezet. De tocht gaat door de mooiste plekjes tussen Vessem en Hilvarenbeek. De opbrengst komt ten goede aan KiKa.</p>

Tot 30 april kunnen MTB-liefhebbers inschrijven voor de GPS-tocht die Henk Nouwens heeft uitgezet. De tocht gaat door de mooiste plekjes tussen Vessem en Hilvarenbeek. De opbrengst komt ten goede aan KiKa.

(Foto: )

‘En volgend jaar de Giro Di Kika’

Vessem - Als fanatiek lid van ATB Vessem vond Henk Nouwens het enorm jammer dat 2020 voorbij is gegaan zonder MTB toertochten. Hij bedacht er wat op; een GPS tocht waaraan iedereen kan deelnemen, op elk gewenst moment, waarbij iedereen zijn eigen startpunt kan kiezen, én waarvan de opbrengst voor een goed doel is. Daarvoor heeft hij de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) uitgekozen, een stichting die onderzoek naar kanker bij kinderen financiert.

Door Ton van de Vorst  

Fietsen is al een deel van zijn leven vanaf het moment dat hij als kleuter op zijn eerste fietsje zat. Henk: “Fietsen is niet alleen sport, het is ook samen tochten ondernemen en genieten van de omgeving.” Hij kent bijna elk bospad in de Kempen.

Fietsjaar 2020 in rook op

Nouwens vond het jammer dat het fietsjaar 2020 min of meer in rook opging: “We hebben hier ontzettend veel uitgepijlde MTB routes en elk dorp organiseert wel eens per jaar een MTB toertocht, maar vorig jaar werd de ene na de andere tocht afgelast. We keken uit naar het Beerze biertje bij de Gouden Leeuw na de Beerze tocht van ATB Vessem, maar het kwam er niet van.”

De mooiste tocht van mijn leven

“Een paar maanden geleden bedacht ik hoe we ondanks alle corona beperkingen toch een fietsevenement zouden kunnen opzetten. Als je een GPS route maakt dan kan iedereen op elk gewenst moment aan die tocht meedoen, coronaproof. Maar ik wilde er iets meer van maken. Een aantal jaren geleden hebben we een vriendin verloren aan kanker. Met een vriendengroep zijn we toen Alpe d’Huzes gaan fietsen. De eerste keren deed ik zelf niet mee maar heb ik wel de groep begeleid met trainingen, en het verzamelen van sponsorgelden. 

Henk kent
bijna elk
bospad
in de Kempen

Een derde keer fietste ik wel zelf mee. Met mijn zoon ben ik toen de Alpe Huez opgereden, dat was de mooiste fietstocht van mijn leven. Je maakt zo’n gevoel van verbondenheid mee, dat gevoel van saamhorigheid is overweldigend. Volgend jaar word ik vijftig. Dat leek me een mooie gelegenheid om weer zo’n tocht te maken. Elk jaar wordt in Italië de Giro di Kika gereden. Dat is een tocht van vijf etappes door de Dolomieten, met als hoogtepunt de beklimming van de Stelvio. Het doel van die tocht is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika.”

Enthousiaste reacties

“De eerste maanden van dit jaar ben ik bezig geweest met het uitzetten van de route. Er zijn drie routes met lengtes van 35, 55 of 70 kilometer. Omdat ik nu grotendeels thuis werk, heb ik wat meer vrijheid om mijn tijd in te delen. Overdag kan ik dan een stukje gaan fietsen om de route te bepalen en het werk doe ik op een ander tijdstip. Toen de routes klaar waren heb ik flyers gemaakt en alle wielerclubs uit de omgeving benaderd om hieraan mee te doen. Ook de ASML Biking club doet mee. Er werd ontzettend enthousiast gereageerd op het initiatief. Tot nu toe hebben zich al 140 deelnemers gemeld. Een clublid van ATB Vessem die echt alle weggetjes kent vertelde me dat hij op plaatsen was geweest waar hij nog nooit eerder had gezien.”

De tocht loopt door de omgeving van Vessem, Oost-, West- en Middelbeers, Casteren, Netersel, Esbeek, Lage Mierde, Hilvarenbeek.

Tot 30 april kan men zich inschrijven. Men kan zich aanmelden per e-mail aan: kika.gps.tocht@gmail.com

De deelnemers ontvangen een betaalverzoek en na betaling van een minimale donatie van 5 euro worden de GPS routes toegestuurd.

Meer informatie is te vinden op onderstaande website:

www.atbvessem.nl

Meer berichten