<p>KempenEnergie zoekt nog steeds nieuwe energiegidsen. Foto: Joep van der Linden</p>

KempenEnergie zoekt nog steeds nieuwe energiegidsen. Foto: Joep van der Linden

(Foto: )

Strijden voor een groene Kempenregio

De Kempen - Het klimaatprobleem lokaal aanpakken, dat was het idee van een aantal trotse Kempenaren, dat in 2013 de vereniging KempenEnergie oprichtte. Het streven is nog steeds gericht op een groene Kempen met schone energie voor alle vijf Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. KempenEnergie zet de juiste stappen dichtbij huis, daarmee zorgen ze voor een schonere en duurzamere woonomgeving waar elke Kempenaar de vruchten van kan plukken.

Door Jan van den Dungen

“KempenEnergie streeft naar een energieneutrale Kempen door alle energie die wij als inwoners van de vijf Kempengemeenten gebruiken hier ook op te wekken. Daarom helpt de vereniging haar leden om zoveel mogelijk energie te besparen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de verwarming in huis. Ook wil KempenEnergie alle mogelijkheden benutten om duurzame energie hier op te wekken. Ondertussen heeft zij al ruim 500 leden die tips en informatie ontvangen om hun eigen huis energiezuinig te maken. “Iedereen die nadenkt over energiebesparing of zelf duurzame energie wil opwekken kan evenals alle inwoners van de Kempen, lid of geen lid, bij één van de EnergieLoketten langskomen. Gratis en geheel vrijblijvend”, zegt Annemiek Bles van KempenEnergie.

Kempenergie
zet de
juiste stappen dicht bij huis

Bij het energieloket kan je elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in Eersel, Bladel, Oirschot en Bergeijk, afhankelijk van de coronamaatregelen, zonder afspraak binnen lopen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor de eigen woonsituatie. Dat kan een alternatief zijn voor aardgasverwarming, een second opinion op je offerte van zonnepanelen of over allerlei isolatietips. De energiegidsen staan gratis voor je klaar. Iedereen die wil profiteren van nog veel meer diensten zoals een energiescan, energie monitoring, energie serviceproducten en deelname aan collectieve zonnedaken, kan lid worden voor 25 euro per jaar. Aan deze diensten zijn geen verdere kosten verbonden. De energie service producten geven een beschrijving van verschillende maatregelen om je huis energiezuiniger te maken. Bij elk van deze maatregelen zijn Kempische bedrijven gezocht die deze maatregelen kunnen uitvoeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatiebedrijven, installatiebedrijven of bouwbedrijven. Bij verschillende bedrijven krijgen leden van KempenEnergie korting. Zie voor de energieserviceproducten www.kempenenergie.nl/esp. Ook is KempenEnergie altijd op zoek naar meer nieuwe energiegidsen.

Tot slot zoekt KempenEnergie in Reusel, Bladel of Hapert een dak van minstens 500m2 voor het oprichten van het volgende collectieve zonnedak, waarop zonnepanelen komen die door de leden worden betaald en waarvoor zij de stroomopbrengst terug ontvangen. Informatie via info@kempenenergie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden