Foto:

Op rolletjes

Column van Chris Swaanen

Elke week probeer ik met mijn dochter een skatetochtje naar onze moestuin te maken. Aangezien ik zelf een compleet harnas nodig zou hebben om de gevolgen van mijn onkunde te overleven, worden vriendinnekes geappt of ze zin hebben om mee te gaan. Zelf rijd ik als een soort ploegleider achter de jonge dames aan om een oogje in het zeil te houden en om te soigneren met een bekertje groene ijsthee of een zakje met mierzoete tumtums.

Het is een kwestie van tijd dat Knegsel de hoofdstad van een verenigd Europa wordt


Het valt dan altijd op hoeveel mensen de rolletjes onder binden. Als er met de verkiezingen een partij ter bevordering van rolschaatsactiviteiten had meegedaan dan had Mark het nog benauwd gekregen volgens mij. Misschien had Wopke Hoekstra van het CDA ook beter skates in plaats van schaatsen onder kunnen binden. Dan hadden de kiezers misschien ook voor doorpakken in plaats van zetels afpakken gekozen. De verkiezingen verliepen voor meerdere partijen duidelijk niet op rolletjes. Jesse had in ieder geval geen klavertje vier in zijn biologische bloemakker gevonden en Lilian Marijnissen heeft zeker ook niet de Oss bij de horens gevat. Wie wel een vreugdedansje waagde was Sigrid Kaag van D66. Volgens mij is haar leven vanaf afgelopen woensdag voltooid te noemen. Het was ook een avond vol spanning voor Laurens Dassen, de lijstrekker uit onze eigen Kempen. Voor die spanning kies je duidelijk ook zelf als je deelneemt onder de naam ‘Volt’. Het is nu een kwestie van tijd dat Knegsel uitgeroepen wordt tot de hoofdstad van de Verenigde Staten van Europa.

Na in gedachten de verkiezingsuitslag verwerkt te hebben werd het tijd onze sportieve grieten een pauzemoment bij het kapelletje van Bladel te gunnen. Bij hun liep alles duidelijk nog op rolletjes. Het vriendinneke was dik tevreden over haar nieuwe paar rolmaatjes en de versnaperingen werden gretig ingenomen. Tijd om verder te rollen want de moestuin ligt toch echt aan de ander kant van Bladel. Toen we het Veilig Oord passeerden dacht ik vooringenomen; dit is een klassieke wijk voor de VVD. Hier zijn de schaapjes ogenschijnlijk op het droge en is persoonlijke vrijheid in luxe makkelijk te aanvaarden. Eigenlijk is het waanzinnig knap dat Rutte heel Nederland kan doen laten geloven dat het liberalisme het beste antwoord op een stabiele samenleving is, terwijl je daarvoor 25 jaar geleden een abonnement bij de golfclub moest hebben om erbij te ‘heuren’.

We naderden ons einddoel en daar aangekomen hoefde ik me niet meer op een partij maar me wel op een valpartij te richten. Eén van de dames was zonder beschermer op haar knie gevallen met een schaafwondje tot gevolg. Ach, dat geneest wel weer. Als we er tenminste voor blijven kiezen om een pleister te plakken voor iemand waarbij het even tegenzit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden