Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gelijkspel Hapert tegen Olympia

Door Thijs van der Zanden

Hapert – maart 1986. Voor de aftrap van het treffen tussen koploper Hapert en rode lantaarndrager Olympia werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden jonge Hapert-speler Eric Hollebekkers. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Een fikse teleurstelling voor Hapert want door deze puntendeling en de 0-4 overwinning van BVV bij WVO was de voorsprong van Hapert tot slechts één punt geslonken. Reeds vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat Olympia met een gelijkspel tevreden zou zijn. Pas in de 75ste minuut wist Hapert op 1-0 te komen. Het schot van Piet Reurings ketste af op een Olympia-verdediger en kwam voor de voet van Hans van Elewout. Hij schoot de bal beheersd langs de Olympia-doelman in de 64ste minuut. In de voorlaatste minuut echter was het invaller Willems van Olympia die vanaf rand strafschopgebied ongehinderd kon aanleggen en de Hapert-keeper Philip Spooren kansloos versloeg, 1-1.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De provincie Noord-Brabant startte met het uitreiken van mestpasjes. Ze wilden hiermee op korte termijn de afzet van het overtollige mest in de provincie verantwoord reguleren.

- In Hulsel vond de tiende traditionele paasmarkt plaats. Er kwam dat jaar een grote feesttent bij waarin allerlei optredens gebracht werden, zoals meneer en mevrouw de Bok.

- Het Reuselse Rosolo haalde fors uit naar Concordia tijdens de start van de buitencompetitie. Met debutante Monique Kokx in het veld werd het een 8-1 overwinning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden