<p>Jan en Mien met kinderen en kleinkinderen</p>

Jan en Mien met kinderen en kleinkinderen

(:)

Huwelijkspaar met een gouden tintje

Bladel - Aanwezigen blazen buiten een laatste ballon op, een slinger wordt op de juiste plek gehangen, gebakjes gaan uit de doos en het feest kan beginnen. Met een lekker zonnetje op de achtergrond en vertoevend op versierde stoelen konden Jan en Mien van de Spijker uit Bladel genieten van de felicitaties en geschenken die ze voor hun 50-jarig huwelijk in ontvangst mochten nemen.

Door Rianne Bolte

Familieleden stonden buiten ongeduldig te wachten om de reactie van hun ouders en grootouders op te nemen. Om ze te verrassen organiseerden ze een drive-in voor familie, vrienden en bekenden. Dit jubileum onopgemerkt voorbij laten gaan vond de familie geen goed idee. Er wordt nog extra benadrukt in de uitnodiging dat het een geheim moest blijven. Taart stond klaar, iedereen stond er feestelijk op en je hoefde de ballonnen maar te volgen om te zien waar dit kleine, intieme feestje was. Na de komst van het feestpaar was het een komen en gaan van genodigden met hun auto omdat ieder afzonderlijk het paar mocht feliciteren. Ook kreeg iedereen wat lekkers aangeboden om de feestvreugde te vergroten. Enthousiast waren Jan en Mien, maar ook lichtelijk geëmotioneerd omdat ze dit niet verwacht hadden. Ze hadden erop gerekend om gebak te eten met hun kinderen en kleinkinderen. Hierna zouden ze samen eten bij het gouden bruidspaar thuis. En daar zouden ze het mee moeten doen. Maar dat andere familieleden, vrienden en bekenden ze op gepaste afstand zouden feliciteren hadden ze nooit kunnen dromen. Iedereen zat in het in het complot. Zelfs de naasten buren hadden niets verklapt over wat op Jan en Mien zou afkomen op hun jubileumdag.

19 maart 1971

50 jaar geleden ging hun bruiloft ook bijna niet door doordat de vader van Jan erg ziek was. Met het gemis van Jan zijn vader op de grote dag vierden ze toch een gematigd feestje. Gelukkig kijken ze hier toch mooi op terug, ondanks de gemengde gevoelens.

Een grote verrassing die
ze niet snel vergeten

Een halve eeuw later zou een groot feest weer niet doorgaan, maar daar hebben de kinderen een stokje voor gestoken en in het geheim hebben ze een drive-in georganiseerd voor hun ouders en schoonouders. Zonder er veel aandacht aan te schenken had het bruidspaar onopzettelijk hun kleding op elkaar aangepast en kwamen ze beiden met blauwtinten voor de dag. Het stralende paar had werkelijk niks in de gaten en ze genoten enorm van deze verrassing.

Geheim achter een goed huwelijk

Het geheim achter een goed huwelijk is volgens Mien geven en nemen en elkaar de ruimte geven. “De één wat meer dan de ander”, grapt Jan. Ook onderneemt het stel veel samen zoals fietsen en erop uitgaan met de caravan. Mien: “Als het weer is toegestaan trekken we er op uit. Daar genieten we altijd enorm van.” Ook vertelt Mien met een lach dat uit elkaar gaan geen optie is omdat ze in zo’n fijne buurt wonen. Daar willen ze beiden nooit meer weg.

Trots

Het gouden paar is trots op hun kinderen en kleinkinderen. Ze voelen zich zeer vereerd dat ze deze drive-in voor hen organiseerden. Vooral van het feit dat dit geheim is gebleven staan ze beiden te kijken. Ze bedanken hen bij deze. Mien en Jan plakken er graag nog velen jaren achteraan. Ze hopen dan wel een groot feest te vieren. Toch zullen ze deze dag, die onverwacht grootser uitpakte dan verwacht, niet snel vergeten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden