<p>Op 27 maart vond de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Esmee Rikken uit Bergeijk is hier uitgeroepen tot &eacute;&eacute;n van de acht finalisten.&nbsp;</p>

Op 27 maart vond de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Esmee Rikken uit Bergeijk is hier uitgeroepen tot één van de acht finalisten. 

(Foto: )

Esmee Rikken door naar provinciale finale

BERGEIJK - De acht Brabantse finalisten, van groep 7-8, van de provinciale Voorleeswedstrijd zijn bekend. Zij wonnen op zaterdag 27 maart de halve finale onder toeziend oog van supporters en juryleden. De volgende stap is de provinciale finale. Hier wordt beslist wie Brabant mag vertegenwoordigen in de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Dit jaar werd de halve finale online georganiseerd. 61 halve-finalisten streden op zaterdag 27 maart om een plekje in de finale. Verspreid over verschillende break-outrooms gingen de voorleeskampioenen uit het basisonderwijs de strijd aan.

Esmee Rikken uit Bergeijk van School De Zonnesteen is één van de acht finalisten!

Esmee las voor uit het boek Gips van Anna Woltz.

De jury zei: “Ze koos een mooi boek en een goed fragment. Het kippenvel stond op de armen van de jury tijdens het lezen. Daarbij bleef ze erg kalm en rustig voorlezen.”

Esmee zelf vond het ook supergoed gaan, maar dat ze ging winnen had ze niet verwacht. Om haar winst te vieren, mocht ze lekker poffertjes eten.

Esmee strijdt op 14 april tegen 7 andere regionale finalisten om zich te plaatsen voor de landelijke finale op 26 mei in Utrecht. De winnaar mag zich dan een jaar lang de beste voorlezer van Nederland noemen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden