Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Start bebouwing Markt Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – maart 1986. In Bladel was de officiële start van de bebouwing van de zuidzijde van de Markt. Het plan was dat er voor eind 1986, 47 huurappartementen, 25 premie C-woningen en enkele winkels zouden verrijzen. De starthandeling werd verricht door burgemeester Breeveld en drs. J.F.A. Dols van de Stichting huisvesting. Beide heren deden een poging tot betonstorten waarmee eindelijk het begin van de werkzaamheden een feit was. Van de 25 premie C-woningen, aan de Korte Voren en de Marktstraat, waren er al 15 verkocht. De 47 appartementen werden verhuurd door de Stichting Huisvesting Alleenstaanden, voor 395 tot 485 gulden per maand. Er was veel belangstelling voor de ruimte onder de appartementen. Zeker was al dat er een koffieshop c.q. ijssalon kwam. De burgemeester was heel content over de uiteindelijke bestemming van de zuidzijde, te weten koopwoningen en huurwoningen i.p.v. andere bouwvarianten zoals vrije sectorwoningen.        

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Hoogeloonse tuinbeurs in manege Lemelvelden was groots van opzet. De organisatie lag in handen van rijvereniging St. Pancratius. Maar liefst dertig standhouders deden mee.

- Atletiekvereniging DES uit Eersel koos Marianne Knapen als sportvrouw en Jan van Doorn als sportman van het jaar 1985. Marianne werd Nederlands kampioen op de 10 km.

- De gemeenteraad gaf goedkeuring aan het krediet van 3,5 miljoen gulden voor de ver- en nieuwbouw van het gemeentehuis van de gemeente Hoogeloon in Hapert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden