<p>Mark op D&#39;n Bolle Akker.</p>

Mark op D'n Bolle Akker.

(Foto: )

Hoe gaat het nu met... Mark Lathouwers?

Bladel/Vessem - Mark Lathouwers is voor velen een bekendheid in De Kempen. Voor degenen die hem niet kennen (en dat zijn er niet veel...) kunnen we hem omschrijven als die sociale jongen die ruim 30 jaar bij de Albert Heijn in Bladel werkte en die alle verjaardagen uit zijn hoofd kende. Hij stuurde iedere jarige zelfs een kaartje. Een knappe prestatie aangezien Mark verstandelijk beperkt is.

Door Rianne Bolte

Mark klopte op zijn 14e aan bij de SPAR in Bladel om daar te helpen. Hij is daar blijven ‘hangen’ toen het Albert Heijn werd. Pas op zijn 48e zei hij de supermarkt vaarwel. Door zijn prettige aanwezigheid heeft hij de sfeer in de winkel al die jaren enorm opgeleukt. Iedereen maakte een praatje met hem en andersom was Mark was altijd erg geïnteresseerd in hoe het ging met de mensen. Als hij terugdenkt aan de personeelsfeestjes verschijnt en een grote glimlach op zijn gezicht. Zijn moeder zorgde altijd dat ze genoeg postzegels in huis had voor Mark zijn hobby ‘verjaardagskaarten versturen’. Mark vindt het zelf eigenlijk maar heel ‘gewoon’ dat hij al die speciale dagen onthoudt. Als we verder vragen komen we erachter dat hij deze dagen ook op een kalender bijhoudt. Tegenwoordig schrijft hij ook nog kaarten, maar niet meer zo veel. In zijn hoogtijdagen bij de Albert Heijn schreef hij meer dan 400 kaarten per jaar en dit aantal ontving hij ook vaak terug op zijn eigen verjaardag. Voor zijn eigen geboortedag kreeg hij jaarlijks stapels nieuwe kaarten als cadeau van zijn ouders zodat hij weer aan de slag kon met schrijven. Mark is iemand die van gezelligheid houdt en hij trekt anderen naar zich toe, hij is heel makkelijk in omgang en wil het iedereen naar de zin maken. Vroeger bracht hij zelfs kinderen naar school en bezocht hij bejaarden. Zelfs de politie rekent hij tot zijn beste vrienden. Van de burgemeester van Bladel ontving hij de ‘De Ster van Bladel’ voor wat hij betekende voor de gemeenschap. Ook won hij een ‘Gouden Hein’, hij kwam als beste medewerker van Albert Heijn Nederland uit de bus (gekozen door klanten). Dit geeft wel aan dat Mark een graag gezien persoon was in Bladel en omgeving.

D’n Bolle Akker

Mark verruilde zijn woonplaats Bladel voor Vessem. “Sinds 2017 woon ik op D’n Bolle Akker. Ik houd me bezig met onder andere puzzelen, werken op de boerderij, vegen, koken, wandelen, zingen, knutselen en sporten. Ook hebben we veel dieren hier. De varkens zijn mijn lievelingsdieren, maar we hebben ook alpaca’s, een ezel en een paard en geitjes. Elke dag hebben we een verschillend programma als dagbesteding. Ik ben zelfs al met medebewoners op vakantie geweest in de omgeving, maar ook een keer naar zee.”

Het bekende gezicht is nog steeds gelukkig in de Kempen

Mark zou Tatjana Simic wel eens willen ontmoeten want hij is fan van Flodder, maar ook Andre van Duin en Bassie en Adriaan hebben zijn aandacht als ze op tv zijn. Zijn zus heeft een kalender met foto’s van Tatjana gemaakt en die ligt altijd zijn bureau.

Nog steeds komt Mark overal bekenden tegen, vergeten is hij zeker niet. Als zijn familie met hem naar een pretpark gaat heeft hij altijd aanspraak. De inwoner van D’n Bolle Akker geniet van de huiselijke sfeer in zijn nieuwe woonomgeving.

Hij heeft het enorm naar zijn zin in Vessem, maar hij mist de Bladelse contacten nog wel af en toe. Een kaartje sturen naar Mark is dan ook mogelijk op onderstaand adres:

D’n Bolle Akker

T.a.v. Mark Lathouwers

Flinkert 20a, 5512 BV Vessem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden