<p>De gemeente Eersel wil het verkeer dat van en naar de snelweg A67 rijdt beter stroomlijnen.</p>

De gemeente Eersel wil het verkeer dat van en naar de snelweg A67 rijdt beter stroomlijnen.

(Foto: )

Plan voor betere verkeersdoorstroom rondom A67

Eersel - De gemeente Eersel is bezig met de herinrichting van de Knegselsedijk en de Duiselseweg. Het plan is om de kruisingen met De Hoef en Steenovens aan te passen. De gemeente wil het verkeer dat van en naar de snelweg A67 rijdt beter stroomlijnen, zodat er een betere doorstroom van verkeer is. Dit kan door het aanpassen van de huidige T-splitsingen in een doorgaande route.

Het definitieve ontwerp van de eerste fase is gereed

Wethouder Kraaijeveld: “Het bedrijventerrein Meerheide, Landgoed Duynenwater en de omliggende dorpen blijven zo goed bereikbaar, terwijl de verkeerslast voor de omgeving en de omliggende dorpen afneemt. Bovendien is ook aan de verkeersveiligheid van onze fietsers gedacht. Langs de Knegselsedijk komt een vrij liggend fietspad te liggen en ook voor de Duiselseweg onderzoeken we de verschillende mogelijkheden voor een fietspad. Dat maakt mij blij.”

Eind 2021 van start

De eerste fase is Hoef-Knegselsedijk-Steenovens. Het definitief ontwerp is in overleg met de omgeving ondertussen gereed. Dit ontwerp kun je bekijken op www.eersel.nl/knegselsedijk. Begin april gaan we de plannen technisch verder uitwerken en voorbereiden. Het plan is om in november 2021 te starten met de eerste werkzaamheden. Ondertussen gaan we verder met de bestemmingsplanwijziging en de aankoop van enkele gronden in het gebied.

Mening omwonenden van belang

De tweede fase is de Duiselseweg. Hiervoor heeft de gemeente twee varianten voorgelegd aan de omwonenden. Op basis van de ontvangen reacties is er nog geen keuze gemaakt voor een definitief ontwerp. “We gaan meerdere mogelijkheden bekijken en tegen elkaar afwegen. Hier nemen we de belangen en meningen van de bewoners absoluut in mee”, aldus wethouder Kraaijeveld. De politiek besluit uiteindelijk welke variant het wordt. Met dit plan gaat de gemeente opnieuw terug naar de omwonenden. Pas daarna komt er een definitief ontwerp. Het streven is om dit voor de zomervakantie af te ronden.

Op de website www.eersel/.nl/knegselsedijk kun je het ontwerp bekijken en nalezen wat er allemaal gaat gebeuren. Hier is ook de mogelijkheid om te reageren op de plannen of je vragen stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden