<p>Bij de activiteiten voor de kinderen draait het om balgevoel en motoriek, maar vooral om lol. Het liefst met mascottes Roos en Ollie.</p>

Bij de activiteiten voor de kinderen draait het om balgevoel en motoriek, maar vooral om lol. Het liefst met mascottes Roos en Ollie.

(Foto: )

Rosolo gaat er weer fanatiek tegenaan

Reusel - Paaszaterdag. Er was reuring op het sportpark in Reusel. De korfballers waren bezig met hun zaterdagactiviteit. Een genot om te zien dat er weer leven in de brouwerij is. Kinderen die met hun favoriete sport bezig zijn, jeugd die af en aan fietst om naar hun vertrouwde cluppie te gaan en vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken. En als klap op de vuurpijl ontstond er spontaan het idee om nog wat paaseieren te verstoppen. Én te zoeken natuurlijk. Op sommige momenten lijkt het bijna weer als van ouds.

Door Nicole Leijen

“Sinds het weer mag, hebben we elke zaterdag een andere activiteit voor de jeugd. Het heeft lang genoeg stil gelegen, dus we willen heel graag weer iets doen,” laat Marin Antonis direct haar fanatisme zien. Zelf speelt ze al vanaf haar vijfde korfbal en is van huis uit opgegroeid met deze mooie sport. Net zoals Janne Vosters, die samen met Marin in de selectie speelt. “De ene week hebben we een bootcamp, dan weer een clinic of spelen we onderling wedstrijden,” licht Janne de zaterdagactiviteiten toe. “En vandaag was dat koppel-schieten, dus moesten er weer doelpunten gescoord worden.” Je ziet aan heel het gezicht van deze Academisch-Pabo studente dat ze ervan geniet dat er weer wat strijd is. “We kunnen helaas nog geen competitie spelen en dus blijft het voorlopig enkel nog bij trainen. Met dit soort activiteiten gaat het, net zoals bij wedstrijden, ook ergens om en dat is fijn. Dat hebben we gemist.”

Gelukkig hebben de dames hun teamgenoten niet helemaal hoeven missen. Op donderdag kregen ze online sportles en ze hielden een ‘Strava challenge’. In een maand tijd moesten ze samen 1000 kilometer lopen of rennen. “Dat was ook wel nodig,” lacht Marin. “Normaal sporten we 3 keer in de week. Als je dan naar niks gaat, dan voel je dat wel aan je lijf,” verklaart de sociologie-student de noodzaak van het blijven sporten. “Daarnaast is het gewoon heel fijn dat we elkaar zijn blijven zien. Het is dan wel niet fysiek, maar met behulp van de technologieën hadden we toch het gevoel dat we met elkaar in contact waren,” is de indruk van Janne.

Voor de kinderen was het een stuk lastiger om ze vanuit de korfbalvereniging bezig te houden. “Er was zoveel onwetendheid, waardoor we uiteindelijk weinig fysiek hebben gedaan. Je wilt ook geen risico’s lopen. Daarbij komt dat de ene ouder het wel goed vindt als we iets organiseren en de andere niet. En dan was er ook nog de onvoorspelbaarheid van het weer,” leggen de dames, die ieder een kinderteam trainen, uit. Gelukkig was er genoeg creativiteit binnen de club om toch een aantal leuke dingen te organiseren om leden betrokken te houden. Online zijn er quizzen en bingo’s gespeeld en om de teamspirit er in te houden werd elk team verzocht om samen een kerstgroet te maken. “Het was erg leuk om alle creaties van de teams te zien.” Ook schreven alle leden een kerstwens naar een ander lid van de vereniging wat voor warmte en betrokkenheid binnen de vereniging zorgde.

Marin zet zich als lid van de technische jeugd commissie met veel plezier in voor het enthousiasmeren van kinderen voor korfbal. Haar wens is dat er nieuwe ‘selectiespeelsters in spé’ ontstaan, maar haar grootste drive als commissielid is korfbal op de kaart zetten. “We willen laten zien dat korfbal een hele leuke sport is en wat het je kan opleveren als kind.” Dat willen ze niet alleen overbrengen op eigen leden, maar ook op kinderen die geen lid zijn. En dus bieden ze de komende weken proeftrainingen aan. “Want hoe leuk is het als je vriendje of vriendinnetje mee mag komen naar jouw training!?” vraagt Janne zich hardop af. “We snappen dat kinderen heel veel keuze hebben in welke sport ze kunnen beoefenen en dat het lastig kiezen is. Daarom zullen wij als vereniging wat meer moeite moeten doen om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is,” legt Marin de toegevoegde waarde van de proeftrainingen uit. “En als ze het niet leuk vinden, dan is dat ook goed, maar dan hebben ze in ieder geval kennis met korfbal kunnen maken,” voegt Janne toe.

“Wat overigens ook een heel gaaf concept is, is de Kangoeroe Klup,” schiet Marin te binnen. “Dat is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Zij spelen, onder begeleiding van mensen van onze vereniging, wekelijks 45 minuten. Dat is echt geen korfbaltraining te noemen, maar spelenderwijs zijn ze bezig met motoriek en balgevoel te ontwikkelen. Echt heel leuk,” voegt ze enthousiast toe. De korfbalvereniging probeert dus op allerlei manier de kinderen een leuke tijd te bezorgen, want dat is het doel; dat kinderen genieten van de sport, het spel en de gezelligheid van de vereniging.

Voor wat betreft de proeftrainingen zijn de dames overtuigd dat deelnemen het kind heel veel oplevert. “Plezier, ervaren hoe een training er uit ziet, leuke trainers ontmoeten, ervaren hoe het is om onderdeel van een team te zijn, kinderen van een andere school leren kennen, balgevoel en motoriek ontwikkelen, leren winnen én verliezen en conditie opbouwen,” sommen de selectiespeelsters zonder moeite op. “En onze mascottes Roos en Ollie zijn er natuurlijk ook om met de kinderen mee te trainen.”

Marin en Janne nodigen alle kinderen dan ook van harte uit om naar de proeftrainingen te komen. Ook kinderen die geen vriendje of vriendinnetje bij Rosolo hebben. Want die maken vanzelf contact, dat is het mooie van teamsport. En jongens zijn van harte welkom. “We willen heel graag af van de gedachte dat korfbal een sport voor alleen meisjes is,” doet Janne een welgemeende oproep.

“We kijken enorm uit naar alle kinderen die komen proeven, zodat we ons enthousiasme op ze over kunnen brengen,” eindigt Marin die zelf staat te popelen om de titel van landskampioen te kunnen verdedigen als straks de competitie weer gaat starten.

Kinderen geboren in 2015 - juni 2017: maandag 12 en 19 april van 17.45-18.30 uur.

Kinderen geboren in 2013 - 2014: woensdag 7 en 14 april van 18.15-19.15 uur.

Kinderen geboren in 2009 - 2012: donderdag 8 en 15 april van 18.15-19.15 uur.

Kinderen hoeven geen (bal)ervaring te hebben. Zin in een uurtje spelenderwijs bezig zijn met korfbal is voldoende. Want bij korfbalvereniging Rosolo kunnen ze niet van alle kinderen sterren maken, maar kunnen ze kinderen wel allemaal op hun eigen wijze laten schitteren!

Info:ledenadministratie@rosolo.nl. Ook is de vereniging te vinden op Facebook en internet www.rosolo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden