Foto:

Ei

Column van Chris Swaanen

‘Ome Mark?’
‘Hé jongen, zeg ‘t eens!’
‘Heeft u dit jaar ook een chocohaas verstopt voor ons? We kunnen hem niet vinden in ons binnenhofje.’ ‘Haha, nee dit jaar alleen maar eitjes voor jullie, dat weet ik echt heel zeker.’
‘En wat is dit dan?’
‘Oh, jullie hebben de tuin wel heel goed verkend, dan ben ik hier dus ook al het haasje!’

Toch lijkt Mark nog geen eieren voor z’n geld te gaan kiezen. Natuurlijk, we gunnen onze nationale vrijgezel allemaal een scharrel(ei) maar na de uitsmijter vorige week lijkt de dooier doorgeprikt en niet meer tot leven te wekken. Zijn eigen club, de VVD, vindt eigenlijk dat hij nog wel aan kan blijven. Dat begrijp ik op zich wel want de volgende aansprekende persoon bij de partij is van hetzelfde kaliber als bijvoorbeeld de plaatsvervangend VVD-wethouder van Bergeijk. Ik noem maar een dwarsstraat maar zijn voornaam Marko komt in ieder geval al behoorlijk goed overeen.

De meeste politici hebben toch wel een klontje boter op hun hoofd

Gelukkig was het weer Pasen afgelopen weekend. Na 365 dagen vasten vanwege corona was het weer de tijd voor hoop na het lijden. We vierden de wederopstanding maar dan, god zegene u, niet die van het virus. Want, in de vroege ochtend van Goede Vrijdag werd dus bijna onze coronadirigent van de Markthäus-Passion zijn ontslag aangezegd. We zijn dus net niet stuurloos geworden want de alternatieven voor Mark zijn nu niet hoopgevend. Laten we ze eens nagaan: Viceminister-president Kajsa Ollongren van D66 zat in hetzelfde ‘functie-elders’ clubje als Mark. Die moet ten minste eerst haar neus laten verkleinen voordat ze weer geloofwaardig wordt. De tweede kanshebber is Hugo de Jonge van het CDA. Door hem hebben we allang heen geprikt. De laatste optie is Carola Schouten van de ChristenUnie, de Minister van Landbouw dus. Als dat doorgaat dan krijgt de forensentractor van Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) zeker weer dagelijks gezelschap in het centrum van Den Haag.

Toch vind ik dat de meeste politici wel een klontje boter op hun hoofd hebben. Het ongevraagde martelaarschap van Pieter Omtzigt wordt nu uitvergroot terwijl ze alle 150 individueel precies hetzelfde zouden kunnen doen. Hij zou geen uitzondering moeten zijn en dat mogen ze zich in de Tweede Kamer ook best zelf aantrekken. Ze maken nu een zachtgekookt eitje van Pieter terwijl hij juist goed doorgekookt en knoerhard de rotte eieren uit het doosje wil verdringen.

Met Mark komt het niet meer goed denk ik. Zijn paasei is nu dieprood gekleurd. Niet vanwege de socialistische inslag maar van het schaamrood dat nu eindelijk postvat. Ik stel voor hem een midweek aan te bieden op de Eurocamping in Vessem om wat bij te kunnen komen. De naam van de camping kan hem dan zeker op het idee brengen voor een functie elders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden