Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Nieuw clubgebouw De Arkduif

Door Thijs van der Zanden

Bladel – april 1986. Duivensportvereniging De Arkduif uit Bladel opende hun nieuwe clubgebouw aan de Egyptische Dijk dat geheel door de leden zelf was gebouwd en bekostigd. De festiviteiten begonnen met het lossen van 1300 duiven door burgemeester Breeveld. Vervolgens werd de naam ‘De Ark’ van het gebouw onthuld door J. Geerdink, voorzitter van de Zuid Nederlandse Bond. Bij 'De Ark' overhandigde Micky van der Zanden, aan burgemeester Breeveld een sleutel om de deur te openen. In z’n openingswoord sprak de burgemeester van een prachtige dag voor De Arkduif en het sportgebeuren van de gemeente in het algemeen. Ook had de burgemeester veel respect voor de zelfwerkzaamheid van de leden. ’s Avonds vond er voor de leden in het nieuwe gebouw een feest plaats. Voorzitter Claassen maakte daarbij bekend dat Peer Kox en Jan Coenen werden benoemd tot erelid van De Arkduif. Ze ontvingen een horloge met inscriptie.        

Wat gebeurde er die week nog meer

- BC Bladel organiseerde voor de tiende keer haar paastoernooi. Deelnemers waren BC Bladel, Nepomuk - Hoensbroek, Paulus-Tilburg, Binnenland - Barendrecht en Gennep.

- Gilde Sint Joris uit Hapert kondigde de door hen georganiseerde Kring-gildedag aan. Maar liefst 3000 gildebroeders en zusters namen deel aan dit folkloristisch evenement.

- Teddybeer organiseerde in Bladel een uitermate geslaagde modeshow van kinder- en positiekleding. Achttien kinderen en twee dames showden de mooie kledingcombinaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden