<p>Jop startte vorig jaar met de JP Voetbalacademie, waar 8 tot 15-jarigen op een leuke manier kunnen werken aan hun techniek.&nbsp;</p>

Jop startte vorig jaar met de JP Voetbalacademie, waar 8 tot 15-jarigen op een leuke manier kunnen werken aan hun techniek. 

‘We zijn het vlot met elkaar eens’

Eersel - De Eerselse voetbalclub EFC organiseert al jaren voetbalactiviteiten in de vorm van een Voetbalschool, waar Poeliejoe ook actief is. ‘Dat kan ik ook maar dan net even anders’, dacht Jop Poeliejoe. Hij verzamelde een team van trainers en assistent-trainers om zich heen dat de Voetbaldagen gaat organiseren en verzorgen.

Door Ton van de Vorst

Jop Poeliejoe is een sportieve duizendpoot, een getalenteerde voetballer met een ongelofelijke energie. Vorig jaar tijd zette hij de JP Voetbalacademie op die voor voetbalclubs in Brabant voetbaldagen organiseert voor 8 tot 15-jarigen. De eerste voetbaldagen waren uiteraard bij EFC in 2020.

Jop Poeliejoe: “Met Joël Prat werk ik samen bij bij de Voetbalschool Eersel. Dat kan ik ook, dacht ik toen, maar dan net even iets anders namelijk, Voetbaldagen. Vorig jaar hebben we met de JP Voetbalacademie de eerste Voetbaldagen op het sportpark van EFC georganiseerd. Dat ging heel vlot, binnen een maand hadden we het allemaal georganiseerd!’

Er moest veel gebeuren om JP Voetbalacademie vorm te geven. Daarbij kreeg Jop Poeliejoe veel medewerking uit allerlei hoeken. “We moesten een team samenstellen: Trainer Joep de Haas van EFC heeft dat voor zijn rekening genomen. We hebben nu een team met zes assistent-trainers, Joep en mijzelf. Joep maakt een aantrekkelijk programma voor de voetbaldagen waarbij iedere assistent-trainer zijn eigen specialiteiten kan gebruiken. De drie voetbaldagen hebben een ochtend en een middagprogramma met daartussenin een lunch. De deelnemers kunnen trainen op techniek, snelheid, wendbaarheid en reactievermogen. We maken gebruik van apparatuur van Smartgoals. Het programma is intensief maar vooral ook plezierig. Deelnemers ontmoeten andere voetballers uit de omgeving, en interessant is natuurlijk ook dat er scouts aanwezig zijn om bijzondere talenten op te sporen.”

Maar er moest nog veel meer gebeuren. JP Voetbalacademie moest naamsbekendheid krijgen, dus er moest een website komen en er moest uitgebreid aandacht gegeven worden aan zichtbaarheid op social media. Verder moesten er sponsors worden gevonden, en de administratie moest geregeld worden. Daarvoor maakte Jop dankbaar gebruik van zijn vrienden en kennissenkring.

Jop: “We hebben al aardig wat sponsors. Jumbo Eersel is onze hoofdsponsor, daar hebben we laatst een promotiefilmpje gemaakt, een van de leukste die ik ooit gezien heb. Het bedrijf waar ik werk, PHC telecom is ook sponsor. Een oom van mij, Bart van Limpt, sponsort via zijn administratiekantoor. Sport51 uit Bergeijk sponsort met kleding. De secretaris van Terlo wil de administratie voor ons doen in ruil voor een voetbalclinic.”

“In augustus staan de voetbaldagen bij EFC op het programma. In oktober doen we dat bij SBC in Son en Breugel en later willen we uitbreiden naar andere clubs in Brabant. We hebben nu al 45 inschrijvingen, er kunnen 100 deelnemers meedoen.”

Meer informatie op www.jpvoetbal academie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden