Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Verhuizing De Acht Saligheden

Door Thijs van der Zanden

Hapert –  april 1986. Assurantiekantoor De Acht Saligheden BV te Hapert verhuisde naar grotere kantoorruimten in de voormalige Bellfires aan de Industrieweg in Hapert. Burgemeester Wouters opende het kantoor door middel van een ferme hamerslag op een grote plaat. Die hamerslag stond symbool voor de kracht en voortvarendheid waarmee de heer Hendrikx zijn assurantiekantoor wilde zien groeien. In 1979 nam Hendrikx voor 1 gulden een portefeuille over met 350 kanten met alle voor- en nadelen erop en eraan. Samen met zijn vrouw breidde hij de zaak uit en werd hun garage aan de Orion in Hapert verbouwd tot een kantoorruimte. De zaak had in 1986, 2300 klanten en 5 medewerkers en de garage werd veel te klein. Aan de Industrieweg kreeg de zaak de beschikking over vijf mooie kantoorruimten voor o.a. besprekingen administratie en archief. Het heer Hendrikx verwachtte dat de zaak aan de Industrieweg verder zou kunnen kunnen groeien.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De toerafdeling van Het Snelle Wiel te Bladel startte met wekelijkse midweekritten voor de leden. De wielrijders vertrokken steeds bij café-restaurant ‘t Carillon aan de Markt te Bladel.

- Karting Club Brabant kreeg een eigen circuit. Het kwam op het terrein aan de Landard, achter vliegveld Eindhoven Airport. Voorheen moest uitgeweken worden naar Best of Genk.

- De Open Kempische Kampioenschappen voor blaaskapellen in de Schalm zijn gewonnen door Die Edelweisskapelle uit Bergeijk. Ze wonnen o.a. de Kempentrofee en Concoursprijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden