<p>De prijswinnaars van de verschillende categorie&euml;n werden verrast door wethouder Stef Luijten. </p>

De prijswinnaars van de verschillende categorieën werden verrast door wethouder Stef Luijten.

(Foto: )

Bergeijkse winnaars geëerd

Bergeijk - Ook dit jaar was het uit coronanood geboren, dat het sport- en cultuurgala niet op de gebruikelijke wijze, dus fysiek, kon plaatsvinden. Daarom besloot wethouder Stef Luijten, met de camera in de aanslag, alle winnaars persoonlijk te gaan bezoeken samen met zijn mascotte van Bergeijk-Active. Hij reisde kriskras langs de kernen en belde aan bij de betreffende winnaar, of winnares, gewapend met de attributen die bij zo’n winnende prijs horen. Van alle prijswinnaars werd een filmpje gemaakt en ook de uitreiking van de prijzen is vastgelegd. Beelden zijn vanaf nu te zien op www.bergeijk.nl/gala. “Dus pak de popcorn er maar bij en ga ervoor zitten!”, is het advies.

Door Jan van den Dungen

“Als gemeentebestuur van Bergeijk zijn we trots op ons bloeiende verenigingsleven! Daarom organiseren we elk jaar een sport & cultuurgala om zo onze eigen sport- en cultuurhelden in het zonnetje te zetten”, aldus Luijten. Achteraf constateerde hij: “Wat een geweldig talent hebben wij in Bergeijk en hij deed meteen een oproep om steeds mensen te nomineren voor de diverse onderdelen, opdat Bergeijk komende, en volgende jaren, van een sport- & cultuurgala kan genieten. Hopelijk volgend jaar weer voor een volle zaal met ouders, vrienden en collega’s van de sport- en cultuurtalenten op de tribune.”

WensMuziek

Als eerste verraste de wethouder Wendy de Proost van WensMuziek in Luyksgestel. De nietsvermoedende duizendpoot was zichtbaar aangeslagen met Luijtens komst. Zij kreeg de eerste prijs in de categorie Cultuur, naast een zilveren schaal, bloemen en een cheque van 700 euro en eveneens een taart aangeboden. Wendy antwoordde: “Ja, hier ben ik superblij mee. Wij maken met elkaar superleuke verhalen, die we later in de theaters brengen.” De tweede prijs in deze categorie, bestaande uit een cheque van 200 euro en bloemen, ging naar toneelvereniging De Kempengalm in Weebosch. De derde prijs was bestemd voor openluchttheater De Hunnebergen in Luyksgestel, die bestond uit een cheque van 100 euro en de bijbehorende bloemen.

Het werd dit jaar een rondgang door de kernen

Talenten

Als talent van het jaar was Kay van Laarhoven van Handboogvereniging Bergeijk nummer één. Hij kreeg ook de attributen die bij deze prijs horen zoals de zilveren schaal, een cheque van 700 euro, bloemen en een taart. Kay vertelde dat hij zo’n 15 tot 20 uur per week aan zijn sport besteedt. Hij was met het handboogvirus door zijn vader aangestoken. “Het is wekelijks veel oefenen, veel trainen en er veel tijd in steken”, aldus een verraste Kay van Laarhoven. Hierna ging het felicitatiekoppel naar Noortje Daams, dwarsfluitiste van harmonie Echo der Kempen. Zij won de tweede prijs in de categorie ‘Talent van het jaar’. De derde prijs was voor Ismay Buijs, schoonspringster bij PSV-Eindhoven. Ismay vertelde, dat zij eerst zeven jaar heeft geturnd en wel eens wat anders wilde. Vandaar dat zij haar talenten nu inzet bij het schoonspringen, waarbij een 10 meter sprong van de hoge toren in het zwembad, haar specialiteit is.

Sporter van het jaar

Sporter van het jaar werd Bram Meulendijks, eveneens lid van PSV-Eindhoven, die in deze categorie dit jaar de eerste prijs kreeg. Bram bereidt zich nu voor om hopelijk over zo’n maand deel te kunnen nemen aan de spelen in Tokyo, maar dat is nog steeds niet zeker. De tweede prijs was er voor Joris Harmsen van BMX-Luyksgestel, die het afgelopen jaar meer wedstrijden en trainingen afgelast heeft gezien, vanwege corona, dan er doorgingen. “Zo werden de laatste Worldcup-wedstrijden ook al weer verdaagd”, constateerde Harmsen.

Pak de popcorn er maar bij en ga er voor zitten

Vereniging van het jaar

Tot slot werd als Vereniging van het Jaar uitgeroepen de Jongeren Activiteitenvereniging Luyksgestel, voortgekomen uit de jeugdige carnavalsgroep De Prutsers. Zij hebben zelf een prachtige accommodatie gebouwd op het Boscheind en brengen daar de jeugd de technische en andere vaardigheden bij. “Wij zijn trots dat we op dit moment kunnen zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een professionele jongerenvereniging van thans 50 leden waar sociaal, creativiteit, organisatie en samenwerking de basis vormen”, aldus de woordvoerder. “Wij zijn actief in het organiseren en deelnemen aan activiteiten voor jongeren vanaf 15 jaar, zoals zeskamp, carnaval en diverse sportevenementen. Het doel van onze vereniging is het sociaal bezig zijn met elkaar om de leefbaarheid in het dorp te vergroten en de jongeren te leren omgaan met techniek en organisatie. Dit alles in thema’s die aansluiten bij het maatschappelijk aspect waarin ons dorp en omliggende dorpen geïnteresseerd zijn.”

Trots op ons bloeiende verenigingsleven

Hierna werd scouting Rythovius-Riethoven-Westerhoven aangedaan, die de tweede prijs in de categorie ‘Vereniging van het jaar’ uitgereikt kreeg. Tot slot eindigde het rondgaan van Stef Luijten en de mascotte op sportpark de Bergerheide voor overhandiging van de derde prijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden