Samen doen: Jeugdhulp in de school

De Kempen - In augustus 2020 is op sbo de Piramide in Bladel gestart met de pilot Samen Doen; jeugdhulp in de school. Jeugd- en gezinswerker Bregje Dillen van CJG+ De Kempen werkt nu drie dagdelen per week op de school.

Problemen op school hebben niet altijd te maken met leergedrag, maar bijvoorbeeld ook met opvoeden en opgroeien. Nu de jeugd- en gezinswerker op school aanwezig is, kan zij meekijken in de groep en met kleine hulpvragen aan de slag. Bregje: “Dit is erg prettig, want hierdoor wordt sneller gezien wat nodig is om het kind en de ouders te ondersteunen, zowel op school als thuis.” André van de Heijkant, directeur van sbo De Piramide, beaamt dit: “Naast de meerwaarde voor het kind en de ouders ontstaat er bij leerkrachten en jeugd- en gezinswerkers meer begrip voor elkaars werkzaamheden en mogelijkheden. ”

De pilot loopt nog tot aan de zomervakantie. In de loop van dit jaar wordt met alle basisscholen in de Kempen gekeken hoe de jeugd- en gezinswerkers van CJG+ op scholen aan de slag kunnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden