Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

De erfenis van oom Sjors

Door Thijs van der Zanden

Hapert –  april 1986. Toneelvereniging de Eenakter bracht het blijspel ‘de erfenis van oom Sjors’ op de planken in gemeenschapshuis den Tref te Hapert. Het stuk werd geregisseerd door Hans Herrebout, die al vaker de regie bij de Eenakter op zich nam. Het blijspel in vier delen ging over een erfenis van een rijke oom dat bestond uit een groot landhuis. Heel wat anders dus als je eerst op een klein flatje woonde. De erfgenamen kregen ook te maken met het verleden van oom Sjors dat niet helemaal pluis was. Er gebeurden dan ook allerlei vreemde dingen in en rond het landhuis. Het blijspel was vooral ook komisch door de verschillen tussen arm en rijk. Ook het taalgebruik was hier mooi op aangepast. Voor enkele spelers was dat blijspel een debuut bij de Eenakter. Roos Verdonschot als Louky de dochter, Els Verdonschot als Janet de huishoudster en Mieke Boogaers als Tanja de gast stonden voor het eerst op de planken. De andere spelers hadden al eerder ‘geschitterd’.        

Wat gebeurde er die week nog meer

- Handbalvereniging Jupiter werd kampioen in de eerste klasse ONB. Het kampioenschap werd binnengehaald via een spannende beslissingswedstrijd tegen Haak/DES met 14-12.

- In de Kei vond een Reuselse Korenavond plaats. Maar liefst zes Reuselse zangkoren presenteerden zich op die avond, waaronder het Reusels Kinderkoor o.l.v. Dre Gijsbers.

- Cees Castelijns, Jan Castelijns, Jack Geboers en Frans van de Pas namen afscheid van van het raadswerk in de gemeente Hoogeloon. Ze hadden dat werk resp. 12, 16, 14 en 16 jaar gedaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden