Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Succes Bladelse Doorzetters

Door Thijs van der Zanden


Bladel – april 1986. Dansgarde de Doorzetters uit Bladel nam deel aan de Europese kampioenschappen in het Belgische Genk. Tijdens deze kampioenschappen zijn de seniorenmeisjes van de Doorzetters erg goed voor de dag gekomen. Met hun zeer geslaagde optreden en hard werken behaalden ze 441 punten en werd zo de derde prijs hun deel. De Bladelse seniorenmeisjes moesten het tegen 12 andere groepen opnemen. Door het lot was bepaald dat de dansgarde als elfde het podium moest betreden. Het optreden werd door de jury beloond en leverde dus de Doorzetters de eervolle derde plaats op. De winnaar behaalde 454 punten en de tweede prijs ging naar een dansgroep die 444 punten scoorde. De verschillen waren dus zeer gering.

Het spreekt voor zich, dat de Bladelse meisjes enorm in hun sas waren met het resultaat. Dit was het gevolg was van maanden hard trainen onder leiding van trainster Rian Michelbrink.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In het kader van 'Kunst aan de Markt' exposeerde in het gemeentehuis van Eersel Hans-Joachim Schroder uit Eindhoven, gespecialiseerd in fotografie en fotolithografie.

- De St. Jacobschool aan de Postakkers te Eersel had een ingrijpende en grondige renovatie ondergaan ten behoeve van de integratie van de lagere school en de kleuterschool.

- Vrijwilligers van de Donksbergen in Duizel organiseerden voor de zesde keer het Open Slagboom Festival. Het thema en de aankleding was deze keer gericht op de sfeer van Parijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden