Kempenbranie deelt resultaten

Onder de noemer #Kempenbranie werken de Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Bergeijk, het voortgezet onderwijs, Novadic-Kentron en GGD Brabant-Zuidoost aan een nieuwe aanpak om het welbevinden van jongeren te vergroten en problemen te voorkomen.

De Kempen - Kempenbranie is de lokale campagnenaam voor de IJslandse aanpak: een aanpak die zich in IJsland al heeft bewezen en inmiddels in meer dan 32 landen wordt gebruikt. Die aanpak focust op het creëren van een positieve omgeving voor de jeugd en waarin wordt geprobeerd om beschermende factoren te vergroten en de risicofactoren te verkleinen.

Onderdeel van deze aanpak is een periodieke vragenlijst die de leefwereld van de jongeren in beeld brengt. Met de vragenlijst worden de beschermende- en risicofactoren in de leefomgeving van jongeren in beeld gebracht, zoals de rol van ouders, familie en vrienden, school en vrije tijd. Op basis van deze informatie worden gerichte acties ingezet. Eind 2020 is een tweede meting uitgevoerd onder jongeren in de vierde klas (15-/16-jarigen) van het Pius X- en Rythovius College. De resultaten zijn nu bekend en te vinden op

www.kempenbranie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden