Pinautomaat Eerselsedijk Bergeijk wordt omgebouwd naar Geldmaat

Bergeijk - In de week van 5 mei wordt gestart met het ombouwen van de Rabobank pinautomaat aan de Eerselsedijk 4 in Bergeijk naar Geldmaat.  Dit roept wellicht vragen op over waar men dan tijdelijk geld kan pinnen.

Bas Doorn, directeur Dagelijkse Bankzaken Rabobank: “Vooropgesteld, het is natuurlijk vervelend als je geld wilt opnemen en de geldautomaten op een bepaalde locatie zijn buiten gebruik. Je wilt dan weten wat de aanleiding is en wat de alternatieven zijn. Daar geef ik in dit bericht graag een nadere toelichting op.”

Geldmaat

“Op 1 januari 2019 is een mega-operatie in gang gezet, waarbij de automaten in Nederland van Rabobank, ABN AMRO en ING allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam krijgen: Geldmaat. Met dit netwerk blijft contant geld voor iedereen voldoende beschikbaar en wordt de uiteindelijke dekking fijnmaziger dan voorheen. Geldmaat bepaalt waar de gele automaten uiteindelijk komen te staan. De Nederlandsche Bank (DNB) ziet erop toe dat er een juiste spreiding is van automaten over Nederland. Het uitgangspunt is bereikbaarheid voor iedereen, wat betekent dat binnen een straal van vijf kilometer contant geld opgenomen kan worden. Dat kan voor het ene gebied een uitbreiding betekenen, maar voor een ander gebied een krimp.”

Migratie automaatvoorziening aan Eerselsedijk 4

“Op woensdag 5 mei staat de ombouw (migratie) van de pinautomaat op deze locatie van Rabobank naar Geldmaat gepland. Ook wordt er een sealbagautomaat geplaatst waar ondernemers geld kunnen storten. De ombouw zal meerdere dagen in beslag nemen, naar schatting tot en met donderdag 6 mei*. Enkele dagen vóór de ombouw wordt de geldautomaat reeds buiten werking gesteld om de migratie mogelijk te maken.

Na afloop is de Rabobank-signing verdwenen en heeft de automaatvoorziening het gele Geldmaat-uiterlijk. Het beheer is vanaf dan ook volledig in handen van Geldmaat.”

Alternatieven

“Op de locatiewijzer van Geldmaat (www.locatiewijzer.geldmaat.nl) staan alle beschikbare automaten, adressen en openingsuren vermeld, evenals de geplande wijzigingen in de komende periode. Hier vind je ook de dichtstbijzijnde alternatieven voor de periode dat de geldautomaat wordt gemigreerd. Op het moment van schrijven is dit om te pinnen: Burgemeester Magneestraat 37 te Bergeijk, in Albert Heijn. Deze automaat is tijdens de reguliere openingstijden van Albert Heijn bereikbaar.
Bij automaten van Geldmaat kan je overigens met iedere bankpas terecht, dus je hoeft niet uit te wijken naar een Rabobankautomaat. Daarnaast merkt de bank dat steeds meer klanten het gemak van het regelen van bankzaken via internet of de Rabo App ontdekken en komen er steeds meer nieuwe manieren om te betalen, zoals het Betaalverzoek of 06-Betalen. Geen vervanging voor chartaal geld, maar wel een mooi (en veiliger) alternatief!”

*Door de benodigde bouwkundige aanpassingen en coronamaatregelen - waardoor leveranciers verplicht volgordelijk hun activiteiten moeten uitvoeren - kan het tot 14 dagen duren voordat de locatie opgeleverd wordt na aanvang migratie. Uiteraard streven Geldmaat en leveranciers ernaar deze termijn, en daarmee de overlast voor jou als klant, zo kort mogelijk te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden