Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Derde prijs leerling Muziekschool

Door Thijs van der Zanden

Bergeijk –  mei 1986. Sem van Houten uit Bergeijk, links op de foto, won tijdens het landelijk concours voor amateur-pianisten de derde prijs. Dat concours werd jaarlijks georganiseerd door het Arnhems Conservatorium in samenwerking met de Arnhemse Courant. De 17-jarige Sem was leerling van Muziekschool De Kempen en pianodocent Eelco Kroon. Door middel van voorronden en de halve finale, waarin naast een aantal verplichte werken ook enkele stukken van eigen keuze werden gespeeld, drong Sem door tot de finale. Tijdens het gehele concours werd Sem begeleid door zijn leraar waar hij veel steun aan had. Het was een verheugende ontwikkeling dat leerlingen van Muziekschool De Kempen zich steeds meer op landelijk niveau zo goed konden presenteren. De Muziekschool vond wel dat voor het continueren van dergelijke prestaties de school meer faciliteiten zou moeten krijgen. Bijvoorbeeld door het verhogen van het aantal lesuren per leerling.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Minister Brinkman opende ontmoetingscentrum De Eikenburg in Eersel. Hoewel het een interne verbinding had met verzorgingshuis de Wiekenborg, stond het er geheel los van.

- Streekmuseum De Acht Zaligheden in Eersel opende z’n zevende tentoonstellingsseizoen. Dit keer met het tentoonstellen van werken van twee aquarellisten uit het Belgische Mol.

- De boomfeestdag in de gem. Hoogeloon moest uitgesteld worden vanwege de vorst. Drie dagen later gingen de kinderen wel aan het planten maar het was nog snerpend kou.

Meer berichten