<p>Ellen en Erik van Sanidr&otilde;me van de Ven, ontzorgen klanten die een nieuwe badkamer willen plaatsen.</p>

Ellen en Erik van Sanidrõme van de Ven, ontzorgen klanten die een nieuwe badkamer willen plaatsen.

(Foto: )

Sanidrome van de Ven in Knegsel: Van washok naar wellnessplek om te ontspannen en tot rust te komen

Knegsel - Badkamers zijn in de afgelopen jaren gegroeid van een ‘washok’ naar een plek waar mensen zich ontspannen en tot rust komen. Badkamers worden verbouwd tot een een droomplek maar een badkamer verbouwen kan stressvol zijn. Ellen Adriaanse van Sanidrõme van de Ven heeft als uitgangspunt om de mensen volledig te ontzorgen. “Het enige doel is een tevreden klant.”

De ouders van eigenaresse Ellen, Frans en Ria van de Ven, zijn 48 jaar geleden van huis uit begonnen met een installatiebedrijf. In 1989 hebben zij een eigen showroom geopend die in de loop der jaren is uitgebreid met een tegelcollectie en (sfeer)haarden. Als één van de grondleggers stonden Frans en Ria in 1993 aan de wieg van de landelijke formule Sanidrõme. Inmiddels is Sanidrõme van de Ven uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met badkamershowroom.

Het bedrijf wordt nu gerund door Ellen en haar man Erik. Zij helpen met het hele traject van een badkamerverbouwing, van het ontwerp tot de oplevering. Ook bieden zij de mogelijkheid om tijdelijk een mobiele badkamer te plaatsen, zolang het badkamer verbouwen duurt.

Krapte op de arbeidsmarkt

Zo’n verbouwing heeft ook een andere kant; daar zijn badkamer- en installatiemonteurs voor nodig. En ook bij Sanidrõme van de Ven merken ze de krapte op de arbeidsmarkt. Ellen noemt een aantal voordelen van deze functie ten opzichte van andere functies in de bouw: “Je werkt altijd binnen, met zijn tweeën, het is heel compleet namelijk van leidingen leggen tot een muurtje metselen en je werkt bij particulieren wat vaak ook nog eens betekent dat je extra in de watten wordt gelegd met koffie en dergelijke. Onze monteurs gaan op pad met werkomschrijving en een montageboek zodat zij exact weten wat er moet gebeuren bij de klant en wat zij daar voor nodig hebben. Als zij om half vijf terug zijn op de zaak, blijft de klant tevreden achter.”

Diploma’s?

Maar hoe zit het dan met diploma’s want een loodgieter is geen metselaar en een elektricien geen monteur van een badkamermeubel? Ellen licht dit toe: “Als iemand technisch onderlegd is en secuur werkt, dan wordt het een goede monteur. Dan leert hij of zij het vak in de praktijk.”

Het team van Sanidrome van de Ven is niet groot en jong. Ellen en haar man Erik staan tussen de mensen in en hebben wat zij ook van hun werknemers vragen, een ‘no nonsense mentaliteit’.

Meer berichten