<p>Diverse praktijken in de Kempen doen mee aan de actie #masserendoenwesamen.&nbsp;</p>

Diverse praktijken in de Kempen doen mee aan de actie #masserendoenwesamen. 

(Foto:)

Masseurs slaan de handen ineen

De Kempen - Diverse praktijken in de Kempen doen mee aan een grote landelijke campagne om een stuk positiviteit en ontspanning de wereld in te sturen. In samenwerking met masseurs in heel Nederland is de maand mei tot Massagemaand benoemd. Elke week in mei wordt er door iedere deelnemer een gratis massage gegeven aan iemand die dat ontzettend goed kan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan zorgpersoneel, ondernemers en mensen die het (financieel) moeilijk hebben door COVID-19.

COVID-19 heeft gezorgd (en zorgt nog steeds) voor onzekerheid en spanning bij veel mensen. Dit in combinatie met het werken vanuit huis op een niet optimaal ingerichte werkplek, niet meer mogen sporten en het missen van de nodige ontspanningsmomenten heeft ertoe geleid dat veel meer mensen fysieke en mentale klachten zijn gaan ervaren het afgelopen jaar. Bij dit soort klachten kan massage uitstekend helpen.

Inmiddels zijn er al honderden masseurs, verspreid over heel Nederland en België, die de handen ineen hebben geslagen in deze campagne om het vak van de masseur in een positief daglicht te zetten. Samen geven ze duizenden massages weg aan mensen die het echt nodig hebben.

Deelnemende praktijken uit de Kempen zijn Suzanne Meulenbroeks-Janssen (Massagepraktijk Sileas, Hapert, www.sileas.net), Michel de Wit (Evenwicht massage, Bergeijk, mrm.de.wit@gmail.com), Jose van Kemenade (Massage in Werking, Reusel, www.massageinwerking.nl), Elle van Beers (Praktijk Elle, Hoogeloon, www.praktijkelle.nl) en Marjoleine Bravenboer (Praktijk Marjoleine Bravenboer, Hapert, www.marjoleinebravenboer.nl). Allemaal weten zij uit de praktijk hoe ontzettend veel een massage voor iemand kan doen en zij willen graag hun steentje bijdragen om mensen zich beter te laten voelen in deze zware tijden.

Komt er, nu je dit leest, iemand in je op die nou echt eens een massage zou kunnen gebruiken, iemand die veel stress/spanning heeft ervaren of stress-gerelateerde klachten heeft? Geef diegene dan op. Dit kan nog tot de voorlaatste week van mei, door een e-mail te sturen naar een van de deelnemende praktijken, of door op de Facebookpagina van de betreffende deelnemer een reactie achter te laten onder een bericht over de campagne #Masserendoenwesamen. Geef in een korte motivatie aan waarom nu juist die persoon (of jijzelf) het zo erg verdient om een heerlijke massage te krijgen en wie weet, wordt hij/zij of word jij wel uitgekozen!

Meer berichten