<p>De vereniging trad op bij onder andere de zorginstellingen Kempenland en Mariahof.</p>

De vereniging trad op bij onder andere de zorginstellingen Kempenland en Mariahof.

(Foto: )

‘Wat hebben we een jaar achter de rug’

Lage Mierde -  2020 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin de agenda het meest nutteloze gebruiksvoorwerp was. Alle goede voornemens voor 2020 ten spijt, na maart werd alles anders. Die goede voornemens moesten overboord, plannen vielen in duigen, projecten werden gestopt, gezondheid werd belangrijker dan ooit; en dat alles door iets onzichtbaars, genaamd Covid-19. Ook muziekvereniging Omnia uit Lage Mierde ontkwam hier niet aan, het concert van 15 maart werd gecanceld.

Nederland in gedeeltelijke lockdown. Dat was wennen. Alles wat heel gewoon en normaal was mocht ineens niet meer: de anderhalve meter deed zijn intrede, geen directe contacten, niet meer knuffelen, zoveel mogelijk thuis blijven, niet meer uit eten, geen sport, geen cultuur, enzovoorts. Even leek het er op dat we na de zomer met wat beperkingen het jaar 2020 ‘pruttelend’ door zouden komen, maar helaas. Geholpen door politieke missers en burgerlijke ongehoorzaamheid kon het virus in het najaar aan een ongekende opmars beginnen en zitten we nog steeds met een nagenoeg volledige lockdown. De uitspraak van een zekere Johan ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ is door Omnia, haar naam volgend, omarmd en in praktijk gebracht. Eerst werd er omgeschakeld naar ZOOM om te repeteren en zodra het mogelijk was oefenden de leden buiten. De vereniging trad op bij de zorginstellingen Kempenland en Mariahof, op minicampings in Lage Mierde en Esbeek, en voor twee zorggroepen op de Pastorie in Lage Mierde.

Omnia is bezig met de opzet van een nieuw startorkest

2021 biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor iedereen, jong én oud. Omnia wil daarom iedereen die een instrument wil leren spelen de mogelijkheid geven om dit te daadwerkelijk te gaan doen door met elkaar muziek te maken. Voor de jeugd heeft de vereniging zich al een aantal jaar ingezet met het mooj-orkest en Toekomstmuziek via Stichting MOOJ. Maar juist ook de (jong)volwassenen zouden de mogelijkheid tot samen leren spelen makkelijker moeten krijgen. Speciaal hiervoor wordt nu een nieuw startorkest aan het ontwikkeld en opgezet.

Zodra de plannen voor een nieuw startorkest concreter zijn, zal Omnia dit via social media en de regionale bladen laten weten. Heb je interesse? Houd dan vooral de pagina’s op Instagram of Facebook @Omnialagemierde in de gaten.

Meer berichten