<p>Het museum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde komt op 3 juni aan bod in de filmreeks &#39;Mijn eigen museum&#39; en is te zien op Omroep Brabant.</p>

Het museum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde komt op 3 juni aan bod in de filmreeks 'Mijn eigen museum' en is te zien op Omroep Brabant.

(Foto: )

Museum De Bewogen Jaren, Hooge Mierde, te zien in filmreeks Omroep Brabant

Hooge Mierde - Of het nu gaat om duizenden miniatuurvarkentjes, homecomputers, strijkijzers, jukeboxen, draaimolens, reptielen, koffie- en theemerken, voetbalshirts, speelgoedauto’s of geëmailleerde borden met de meest exotische biermerken – Brabant is rijk aan bonte verzamelingen. Filmmaker Bob Entrop gaat op zoek naar de drijfveren van 14 trotse directeuren van privémusea en hun ‘uit de hand gelopen hobby’.

Museum De Bewogen Jaren 1939-1950

Op 3 juni komt Museum De Bewogen Jaren 1939-1950 in Hooge Mierde in beeld. John Meulenbroeks, oprichter en eigenaar is door Bob Entrop geïnterviewd. Het museum kent een grote collectie gebruiksvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië. Alles heeft betrekking op de militaire- en burgergeschiedenis uit die periode. Samen met diverse, ook recent een aantal nieuwe, enthousiaste vrijwilligers wordt gewerkt aan de route, de toelichting en de registatie in het museum.

De uitzending is te zien via Omroep Brabant op donderdag 3 juni,18.15 uur (herhaling elk volgende uur). Je kunt de trailer alvast bekijken via www.entropendezwartfilms.nl/promo-mijn-eigen-museum. Meer info over Museum De Bewogen Jaren via www.museumdebewogenjaren.nl

Meer berichten