Foto:

Acht van Bladel 2021 geannuleerd door gemeente

Bladel - Extra veiligheidsmaatregelen, een aangepast programma, start en finish zonder publiek en het eenmalig afstand doen van de internationale UCI-status, het heeft niet mogen baten. De gemeente Bladel heeft gisteren een streep gezet door de driedaagse juniorenkoers Acht van Bladel. Burgemeester Bosma baseert zich op het standpunt dat evenementen moeten worden afgelast als vier weken daarvoor niet duidelijk is hoe de stand van zaken rondom corona is.

“Zwaar teleurgesteld”, reageert koersdirecteur Richard van Hout van de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel. “We hebben werkelijk alles in het werk gesteld om de koers door te laten gaan, vooral om 17- en 18-jarigen, die al anderhalf jaar zonder competitie zijn, de gelegenheid te geven weer eens te koersen. Aan alle veiligheidseisen voldoen we. De gemeenten Bergeijk, Someren, Heeze-Leende en Valkenswaard, waar we met de karavaan passeren, hebben een beschikking van geen bezwaar afgegeven, maar Bladel durft het niet aan. Heel erg jammer.”

Van Hout: “De KNWU heeft contact opgenomen met de gemeente om te wijzen op het belang van deze wedstrijd. We krijgen straks te maken met een verloren generatie. Blijf maar eens gemotiveerd als je je twee jaar lang niet kunt spiegelen aan leeftijdsgenoten op het hoogste niveau.” Van Hout is ook bang dat er vrijwilligers gaan afhaken. “Houd die maar eens enthousiast.” Sponsors hebben eveneens teleurgesteld gereageerd.

Meer berichten