Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Dosko ’32 jeugdkampioen

Door Thijs van der Zanden

Duizel –  juni 1986. Het seizoen 1985-1986 was voor de jeugdafdeling van Dosko ’32 heel succesvol. Alle teams kwamen dat voetbaljaar goed voor de dag. De leiders van de A en de B jeugd zagen tot hun genoegen dat beide jeugdteams kampioen werden. In het begin zag het er niet naar uit dat dit tot de mogelijkheden behoorde. Want uit het arsenaal van 6 A-spelers en 22 B-spelers moesten twee teams geformeerd worden. Door 100% inzet en werklust van spelers en leiding werd een mooie prestatie neergezet. Dosko A, zie foto, werd op de laatste speeldag kampioen door een nipte 1-0 overwinning op Rood-Wit ’67. Aan naaste concurrent Dommelen had het wel het maximale aan wedstrijdpunten moeten inleveren. Dosko B speelde hun laatste wedstrijd tegen concurrent Netersel, dat ijverig en sportief streed voor hun kansen, maar Dosko B echter niet van het kampioenschap kon afhouden. Zo kon Dosko ’32 twee keer triomfantelijk de kampioensvlag hijsen.        

Wat gebeurde er die week nog meer

- De verbouwing van de uitbreiding van het Westerhovens gemeentehuis had het z’n hoogste punt bereikt. Een week eerder gebeurde dat ook al voor de Westerhovense sporthal.

- In Netersel werd de eerste openlucht-soundmixshow aangekondigd. Deze primeur in Zuid-Nederland werd georganiseerd tijdens de Brigidazomermarkt op de Brink.

- In Eersel werd het gerenoveerde instructie-zwembad heropend. Veertien jaar na de opening van het zwembad was die renovatie noodzakelijk, aldus burgemeester Van Agt.

Meer berichten