<p>Een blij weerzien na drie weken: papa Wesley en zijn zoontjes Milan en Rafael</p>

Een blij weerzien na drie weken: papa Wesley en zijn zoontjes Milan en Rafael

(Foto: )

Giro d’Italia zit erop voor Wesley Kreder

Piet Gijsbers

Hapert - De Giro d’Italia zit er op voor Wesley Kreder. De profcoureur uit Hapert kan na drie weken tevreden terug kijken op zijn eerste grote ronde met het Belgische team Intermarché-Wanty Gobert Matériaux.

Drie weken in voor Italiaanse begrippen bijzonder wisselende weersomstandigheden. Veel dagen met regen zijn de Italianen niet gewend. Nu waren ze er in mei volop, tot ijsregen toe op de hoogste bergtoppen. Het heeft Wesley niet kunnen weerhouden om een goed einde aan zijn grote avontuur te breien. “Om te beginnen ben ik blij dat ik in Milaan goed heb kunnen finishen. Regelmatig heb ik last gehad van het slechte weer. En het warme weer in de laatste week was ook geen pretje. Eigenlijk heb ik maar één heel slechte dag gehad. Dat was daags voor de tweede rustdag in de 10e etappe naar ski-oord Cortina d’Ampezzo.” Die dag was het dan ook hondenweer in de stromende regen. Na die rustdag kreeg Wesley weer het betere gevoel. “Voor mij en de hele ploeg was het een super mooie Giro. Ook vooral omdat onze teamgenoot Taco van der Hoorn al vroeg in de wedstrijd etappe 3 won. Ook daarna hebben we nog mooie ereplaatsen met de ploeg behaald. Steeds weer waren we een van de aanvallende teams.” Vooral over de sfeer in de ploeg is de renner uit Hapert bijzonder goed te spreken. “Daarom ging alles ook een stuk beter. De staf van de ploeg heeft héél veel voor ons gedaan. En dan vliegen de dagen echt voorbij.”

Eigenlijk heb ik maar één slechte dag gehad

Wesley keek vooral uit naar de laatste week, omdat hij wist dat de familie naar Italië kwam. “Uiteindelijk heb ik ze onderweg een paar keer gezien en voor de 20e etappe waren ze er ook bij de start al bij. Na de finish van de tijdrit in Milaan kon ik eindelijk de familie weer in de armen nemen!” Al bij al vindt hij het voor zichzelf en de ploeg een geslaagde Giro. “Nu eerst even zorgen dat mijn lichaam goed herstelt van de inspanningen in Italië”, aldus Wesley.

Nu richt hij de volle focus alweer op het volgende karwei komende zaterdag in België. Daar staat de Omloop van het Hageland op zijn programma. Vervolgens rijdt hij in Frankrijk Parijs-Camembert, gevolgd door het NK op de Drentse VAM-berg.

Meer berichten