Archoleogie in het Cultuurhuis

Bergeijk - Zaterdag 19 juni en zondag 20 juni zet het Cultuurhuis Bergeijk de deuren open van 13.00 -16.00 uur (toegang: gratis). Dan kun je onder andere kennismaken met het Eicha Museum. Daar liggen heel veel voorwerpen, die in Bergeijk en omstreken gevonden zijn.

Archeologie is ‘kennis van het oude’, of, anders gezegd, ‘weten hoe de mensen vroeger leefden’. Archeologen kijken naar dingen die mensen hebben gemaakt en hebben gebruikt, en die ze daarna hebben weggegooid of begraven. Die dingen zitten dan ook bijna altijd onder de grond.

In de filmruimte kun je kijken naar bijzondere films, hoe de mensen vroeger leefden. In vitrines zie je een overzicht van voorwerpen uit verschillende perioden, die in Bergeijk en in de Kempen gevonden zijn. Verder zijn er heel veel activiteiten, met name voor kinderen: van scherven een geheel plakken met schilders tape, houten puzzels van buidelbeker, pot van Bergeijk, Romeinse munt, kleurplaat, dobbel-bordspelen, schuifpuzzels, memoryspel, afdruk van een eigen munt in klei maken, potjes van klei maken, stenen beschilderen, uitleg over metaaldetector (buiten). Voor meer inlichtingen zie ook

www.archeologiedagen.nl

Meer berichten