Kempendienst ‘Mensen onderweg’ online te zien

De Kempen - Op 13 juni vieren de drie protestantse kerken Bladel, Hoogeloon-Eersel en Bergeijk samen een dienst met als thema ‘Mensen onderweg’.

Reizen is essentieel voor de mensheid. De laatste jaren lijkt het pelgrimeren herontdekt te zijn. Voor corona de grenzen sloot, was er een groot aantal mensen lopend of fietsend op weg naar Rome, naar Santiago de Compostela, naar Assisi of het Schotse Iona. Sommigen doen dat om hun grenzen te verleggen, om op verhaal te komen of om na te denken over hun leven en toekomst. Het is niet nieuw. Al in de oudheid zijn er verhalen over ‘op weg gaan’. Denk maar aan de Odyssee van Homerus, de zoektocht naar de heilige graal door King Arthur of het bijbelse verhaal van de uittocht in Exodus. Ook Jezus zelf zegt in het Johannesevangelie ‘Ik ben de weg’. En zijn volgelingen worden ‘mensen van de weg’ genoemd.

Eén zo’n volgelinge, Tekla, wordt tijdens deze dienst gevolgd op haar weg. Haar verhaal is opgeschreven in een apocrief boek uit de eerste eeuw. Aan de zijde van de apostel Paulus trekt zij door Klein Azië om het evangelie te verkondigen.

Er is live muziek door Annelies Cloo en Jos Tiggelman met piano zang en gitaar. De voorganger is ds. Marie-Jantien Kreeft. Er wordt gecollecteerd voor de bouw van een kerk in het geboortedorp van Sugasine Param in Sri Lanka. Zij woont sinds twee jaar in de Kempen en probeert vanuit Nederland haar (geloofs)familie daar te ondersteunen. Uw bijdrage kunt u ook overmaken op NL73RABO0172903181 t.n.v. Protestantse gemeente Valkenswaard, met datum en doel: kerk Sri Lanka. KempenTV zendt de dienst rechtstreeks uit. Alleen luisteren kan via radio KempenFM. Aanvang 10.00 uur.

Meer berichten