<p>Jip Fabel met zijn kruidenmixen.&nbsp;</p>

Jip Fabel met zijn kruidenmixen. 

(Foto: Eigen foto)

Jip Fabel lanceert zijn eigen kruidenlijn

Casteren - Jip Fabel heeft een missie. De Casterenaar wil zoveel mogelijk mensen de fijne kneepjes van het Amerikaanse barbecueën bijbrengen. Maar dan wel op een laagdrempelige manier. Dat doet hij met zijn eigen cateringbedrijf Vuur & Passie én de kruidenmixen die hij in coronatijd lanceerde.

Door Roy de Leijer

Fabel komt uit een echte restaurateursfamilie. Begin 2020 startte hij met zijn eigen cateringbedrijf Vuur & Passie, dat gespecialiseerd is in Amerikaanse barbecues. Nog maar net begonnen werd de Casterenaar hard geraakt door de coronacrisis. “Ik heb de afgelopen zomer nog een paar mooie klussen en projecten gehad, maar daar is het zo’n beetje bij gebleven”, zegt Fabel, die zijn bedrijfje combineert met een baan in de overheidssector.

Boodschap

Fabel: “Vervolgens ben ik gaan denken over hoe ik als ondernemer mijn boodschap van lekker eten toch de wereld in kan krijgen. Daaruit zijn mijn zakken kruidenmix geboren. Ze liggen inmiddels in het schap bij enkele slagers en supermarkten in de Kempen.”

Bij een Amerikaanse barbecue worden veelal grote stukken vlees langzaam gegaard boven rokend hout of houtskool. Door deze langzame manier van garen, slow cooking, wordt het vlees mals en krijgt het een rooksmaak. Volgens Fabel kan iedereen Amerikaanse barbecuegerechten, zoals pulled pork en spare ribs bereiden. Fabel: “Maar vaak komen mensen niet verder dan het bakken van hamburgers en speklappen op de barbecue. Op het internet is een stortvloed aan informatie te vinden, maar die is vaak te specialistisch. Je kunt het immers zo gek maken als je zelf wil. Het is mijn missie om mensen de fijne kneepjes van grillen en slow cooking op een laagdrempelige manier bij de brengen. “Voor veel gerechten, zoals pulled pork, heb je niet eens urenlang een barbecue of smoker nodig. Dat kun je ook prima in de eigen keukenoven maken.”

Ik wil mensen opnieuw een beleving laten ervaren

Thuischefs kunnen bij het barbecueën gebruik maken van de kruidenmixen van Vuur & Passie. Fabel: “Op die manier kunnen ze zelf aan de slag.” De mixen kunnen online onder meer worden besteld via de webwinkel van Vuur & Passie. Daarnaast zijn ze te koop bij supermarkt Jumbo Dick van Gerwen in Hapert en de Coöp in Wintelre.

Fabel is begonnen met drie gerechten: spare ribs, pulled pork en chicken wings. Binnenkort wordt het gamma uitgebreid met kruidenmixen voor hamburgers, steak en gamba’s. Daarnaast wordt de kruidenmix voor chicken wings omgedoopt in hot wings. De mixen zijn online te koop in zakken van 300 gram. In het supermarktschap liggen kleinere zakken van 150 gram.

Afhankelijk van het verloop van de coronapandemie wil Fabel het cateren snel weer oppakken. “Ik wil mensen opnieuw een barbecuebeleving laten ervaren. Daar krijg ik enorm veel energie van. Wel ga ik me meer focussen op de kruidenmixen.” Meer info: vuur-passie.nl. Hier zijn ook recepten en de nodige tips en tricks te vinden.

Meer berichten