<p>Ook de meidenteams zijn vertegenwoordigd in deze Regiocup. </p>

Ook de meidenteams zijn vertegenwoordigd in deze Regiocup.

(Foto: Jan Wijten)

Plezier bij vv Bladella tijdens Regiocup

Bladel - Om het voetbaljaar op een actieve manier af te sluiten organiseert de KNVB dit jaar de Regiocup. Dit betreft een viertal wedstrijden in de weekenden van 5 juni tot en met 26 juni waarbij samen plezier beleven voorop staat. Voetbalvereniging Bladella is enorm blij met dit initiatief.

Door Rianne Bolte

Jeugdvoorzitter Rob Leermakers vertelt: “Een competitie spelen zoals andere jaren is natuurlijk niet aan de orde geweest dit jaar. Het duurde telkens weer langer dan we hoopten met het versoepelen van de regels. Daarom zijn we zo enthousiast dat de KNVB met dit idee kwam. Ook vinden we het mooi dat de jeugd tot onder 17 in de eigen omgeving wedstrijden kan spelen in de maand juni om het jaar fijn af te sluiten. Er is geen competitie-element, het gaat erom dat de bal weer rolt. Uit het plezier van de deelnemers haal ik veel energie. Er moest weer veel geregeld worden voor dit evenement; scheidsrechters moeten op tijd op hun plek aanwezig zijn, trainers moesten op de hoogte gebracht worden, de kantine moet weer bemand worden en zo meer.” Omdat Bladella over een aantal kunstgrasvelden beschikt kan er weer flink gebald worden de komende weken. Ook de meidenteams zijn vertegenwoordigd in deze cup. De vereniging telt vier meidenteams en volgend seizoen zijn het er zelfs vijf. Toeschouwers mogen helaas nog niet komen kijken naar de sportieve acties van hun zoon of dochter. Die zijn hopelijk in het nieuwe seizoen weer welkom.

Activiteiten

Rob voegt toe: “Gelukkig is er nog meer mogelijk dan enkel het spelen van de Regiocup. Door creatief te zijn kon er alsnog veel geregeld worden voor de jeugd volgens de geldende richtlijnen.” Enkele weken geleden vond het penaltytoernooi plaats. Hieraan deden meer dan honderd deelnemers mee. 

Zonder vrijwilligers draait een vereniging niet

Dit laat zien dat iedereen weer graag bezig wil zijn met voetbal. Een speelster uit de ‘onder 13’ is hiervan winnaar geworden. Ook de voetbaltweedaagse als alternatieve activiteit voor de jeugd vindt dit jaar weer plaats. Dat is vorig jaar goed bevallen voor zowel de deelnemers als de leiding. Ook kwam een fanatiek bestuurslid met het idee om een EK toto op te zetten. Hierbij leg je 5 euro in. De helft van de opbrengst hiervan gaat naar de club en de andere helft gaat naar de lokale zorg. Inschrijven is voor iedereen toegankelijk en kost weinig tijd. Het bestuur van Bladella heeft zeker niet stil gezeten de afgelopen tijd.

Waardering voor vrijwilligers

Rob wil benadrukken dat hij blij is met de vele vrijwilligers binnen de club. Zonder hen kun je een vereniging niet laten draaien. Zo hielpen senioren afgelopen jaar om een jeugdteam zonder trainer te laten functioneren door op toerbeurt trainingen te verzorgen. Dit is enorm fijn. Hopelijk kan de vereniging hier nog lang een beroep op blijven doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden