Opening Bij Ons

REUSEL - Zaterdag 22 april hielden de tien bewoners van Bij Ons, een wooninitiatief in de Molenakkers in Reusel voor jongvolwassenen met ondersteuning op maat, open huis. In de ochtend waren de sponsoren, begunstigers en direct belanghebbenden uitgenodigd om samen het glas te heffen op het prachtig resultaat. 's Middags waren familie en de direct omwonenden uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de appartementen….een heuse house warming party.

Door de veranderingen binnen de gezondheidszorg was het zelfstandig gaan wonen voor personen met een lichte beperking niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Door aanpassingen in wet- en regelgeving en de huidige financiering moest er gezocht worden naar alternatieven. De wens van de huidige huurders om het ouderlijk huis te verlaten en op zichzelf te gaan wonen, heeft in de zoektocht door de ouders naar mogelijkheden altijd centraal gestaan.
In 2013 namen enkele ouders de koe bij de horens en gingen aan de slag met het doel een wooninitiatief te realiseren waarbij zelfstandig wonen en zorg op maat de uitgangspunten waren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden