Logo weekbladdekempenaer.nl


Stichting Loek@You laat kinderen weer meedoen

REGIO - In Nederland is het recht op onderwijs voor iedere leerling geborgd in de leerplichtwet. Toch ondervinden sommige kinderen en jongeren problemen op school, lopen vast of zitten om uiteenlopende redenen thuis zonder school en zonder klasgenootjes. Ondanks alle politieke aandacht rondom dit onderwerp, constateerden de initiatiefnemers van Stichting Loek@You, dat er een tekort was aan concrete hulp voor kinderen en hun ouders.

De Stichting Loek@You ontwikkelt en organiseert passende activiteiten en ondersteuning voor kinderen en jongeren met problemen op school, die vastgelopen zijn in het onderwijs of zelfs thuiszitten. De Stichting biedt dat extra's, door onder meer de openstelling van een 'Ontmoet-en-doet ruimte': een locatie waar kinderen en jongeren samen met anderen (educatieve) activiteiten ondernemen. De Ontmoet-en-doet ruimte draagt bij aan het voorkomen van een dreigend sociaal isolement. Ook biedt de Stichting verschillende talentprogramma's aan. Daarbij helpen vrijwilligers in de rol van 'educatie-maatje' een kind zijn of haar talent te ontdekken. Een positieve benadering en deskundige begeleiding vanuit de Stichting zijn gegarandeerd. Een ander initiatief is "Vier Plezier". Kinderen die niet deelnemen aan onderwijs missen sociale activiteiten zoals een schoolkerstdiner, schoolreisje, sportdag, Kinderboekenweek etc.

Bijeenkomsten

Voor ouders organiseert de Stichting contactbijeenkomsten om hun zorgen en ervaringen te kunnen delen. Stichting Loek&You zet daarnaast in op preventie van (dreigend) schooluitval. Er wordt voorlichting gegeven aan ouders en professionals in zorg en onderwijs vanuit een visie waarin welzijn (zorg) en ontwikkeling (onderwijs) elkaar versterken en waarbij het kind centraal staat. De Stichting heeft ook mogelijkheden om individuele begeleiding voor kinderen in het kader van de Jeugdwet (PGB of ZIN) te organiseren, waarbij zorg en onderwijs elkaar versterken. Het werkgebied van Stichting LOEK@YOU is Brabant Zuidoost. Stichting Loek@You houdt een open inloopmoment op haar locatie: Toterfout 13 te Veldhoven op 6 oktober van 19.00 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.loekatyou.nl

Reageer als eerste
Meer berichten