Logo weekbladdekempenaer.nl

Guus Siebers komt uit voor Nederland

Een Bergeijkse danser van de Fresh Allstars mag Nederland gaan vertegenwoordigen in Essen, tijdens de voorronde voor de 'Youth Olympics 2018'. Guus Siebers (Bergeijk) is één van de vijf geselecteerde dansers uit Nederland.

Bergeijk - 'Urban' dansstijlen hebben nog nooit een plek gekregen bij de Olympische Spelen. Wellicht komt daar binnenkort verandering in. De acrobatische dans breakdance zal in 2018 voor het eerst te zien zijn tijdens de Olympische Jeugdspelen. In de afgelopen maanden konden breakdancers, zowel jongens als meisjes, die geboren zijn in de jaren 2000, 2001 en 2002 door middel van een online video competitie proberen bij de top 5 van hun land te komen. De top 5 van elk land kwalificeert zich voor de volgende ronde van de kwalificatie, één van de drie continentale kwalificatierondes. Voor de Europese dansers zal deze worden gehouden op 10 oktober 2017 tijdens het evenement Battle of the Year in Essen, Duitsland. Per continentale kwalificatie zullen ongeveer 200 dansers mee doen, waaruit de 20 beste jongens en 10 beste meisjes per continent zich kwalificeren voor de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires in 2018.

Voorronde

Guus Siebers is één van de 5 mannelijke dansers die door de eerste videoronde is gekomen en Nederland mag gaan vertegenwoordigen bij de eerste voorronde op 22 oktober in Essen. Guus is samen met de andere Nederlandse dansers zeker kanshebber om bij de top 20 te komen aangezien het niveau in Nederland erg hoog is. Guus is al hard bezig met de voorbereidingen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox