Logo weekbladdekempenaer.nl
Column Lowie

Lowie Seuntjens

Na een optreden met vrienden in het sprookjesachtige Mien Ruys' park op het Ploegfestival in Bergeijk twee weken geleden zaten we na het laatste nummer gezellig met een drankje nog wat na te kletsen achter het podium. Elke muzikant was op zijn eigen manier nog wat aan het bijkomen van de adrenalinekick. Maar iedereen was het er wel over eens dat je een bevoorrecht mens bent als je onderdeel mag uitmaken van zo'n geweldig muzikaal groepsproces. Luisteren naar muziek kan voor kippenvel zorgen, maar samen met elkaar muziek maken geeft bijna net zoveel genot als goede seks en is zeker zo spannend als een middelmatige variant.

Afgelopen zaterdag zat ik samen met vrienden te genieten van de mellow sfeer tijdens het Proostfeest in de tuin achter de Oude Brouwerij in Vessem. Opnieuw een geweldige locatie, prachtig weer en een paar honderd man voornamelijk Kempisch publiek dat - zonder de andere optredende bandjes tekort te doen - vooral losging op de muziek van haar eigen Knegselse knuffelrocker, JW Roy en zijn band.

Maar dat muziek, wat mij betreft, echt een verplicht eindexamenvak op elke school zou moeten zijn werd afgelopen zondag maar weer eens bevestigd in de voormalige parochiekerk in Oostelbeers. Het voormalig Godshuis doet tegenwoordig ook dienst als cultureel centrum en ontving die dag enthousiaste Severinus-bewoners en andere muziekliefhebbers met een prettige afwijking.


Door Johan, een goede vriend, die al jaren werkzaam is op de Veldhovense instelling voor mensen met een beperking en me wel vaker vraagt om samen met hem en zijn band muziek te maken voor zijn uitgelaten pupillen, beleefde ik die middag opnieuw de magie van muziek. "Vroeger werd bij mij in het dorp, als er een mongoloïde kind was geboren gesproken van 'nun ongelukkige'," zei Johan. "Als je hier zo tijdens het muziek maken om je heen kijkt, denk ik dat er weinig mensen gelukkiger zijn dan het publiek waar we hier muziek voor staan te maken.''
En gelijk had ie.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox