Logo weekbladdekempenaer.nl


Fotograaf Ton van de Vorst van de Kempenaer gaat een fotoboek maken over Eersel. Belangstellenden die eraan willen meewerken kunnen daarvoor met hem contact opnemen.
Fotograaf Ton van de Vorst van de Kempenaer gaat een fotoboek maken over Eersel. Belangstellenden die eraan willen meewerken kunnen daarvoor met hem contact opnemen. (Foto: Ton van de Vorst)

Eersel: de mensen achter de gemeente

Ton van de Vorst is fotograaf en correspondent van de Kempenaer voor de gemeente Eersel. De afgelopen jaren was hij aanwezig bij allerlei evenementen in en om Eersel. Hij gaat nu een fotoboek maken over de gemeente Eersel anno nu.

Eersel - Eersel heeft de warme belangstelling van Ton van de Vorst, niet alleen omdat het zo'n typisch Kempische gemeente is omringd door mooie natuur, maar vooral vanwege de mensen: nuchter en zonder kapsones, soms wat excentriek, creatief en altijd bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Ton: "Ik vroeg me af wat zo kenmerkend is voor Eersel. De afgelopen jaren ben ik op veel evenementen geweest. Je ziet dat Eersel enorm divers is, er wordt op allerlei gebied veel georganiseerd en er is een rijk verenigingsleven. Eersel, dat zijn de mensen: dat is de juffrouw achter de kassa in de supermarkt, dat is degene die een biertje tapt in het café, de leerlingen en de leerkrachten op de scholen, de ontelbare vrijwilligers die actief zijn in de zorg en het verenigingsleven en de evenementen mogelijk maken. Maar ook de boeren in het buitengebied en de bedrijven op de verschillende bedrijventerreinen in Eersel, de zorginstellingen en het gemeentebestuur. Het leek me een uitdagend idee om eens in beeld te brengen wie Eersel is: een fotoboek met daarin de mensen die Eersel maken. Daarmee wordt het boek een momentopname van Eersel dat ook over tien jaar nog leuk is om in te kijken."

Meewerken

Mensen, verenigingen en organisaties uit Eersel die belangstelling hebben om aan het boek mee te werken kunnen per e-mail contact opnemen met Ton van de Vorst, via kempenaer@gmail.com. Sommige foto's en bijhorende verhalen kunnen daarbij ook geplaatst worden in weekblad De Kempenaer.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox