Logo weekbladdekempenaer.nl


AVA Benelux naar Bedrijvenpark

HAPERT - AVA Benelux verhuist naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Het heeft een kavel gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. AVA bouwt op de gekochte kavel van 11.000m² een modern distributiecentrum. Hierdoor kunnen alle activiteiten in de Benelux worden geconcentreerd op één locatie.

AVA Benelux is nu gevestigd in Hilvarenbeek en verkoopt en distribueert onderdelen voor koelsystemen en aircosystemen voor de automotive aftermarket. AVA Benelux is onderdeel van de AVA Group. De van oorsprong Duitse groep heeft zes vestigingen in Europa en is onlangs overgenomen door de Taiwanese firma Enterex International. Enterex International is de grootste producent van radiateuren en condensors ter wereld en heeft fabrieken in China en Taiwan. De ligging van KBP op de route naar de Rotterdamse en Antwerpse Haven en het Duitse Ruhrgebied is ideaal voor het bedrijf. Het bedrijf heeft 45 medewerkers.

AVA Benelux heeft een prominente zichtlocatie gekocht aan de provincialeweg op het KBP. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is in voorbereiding. Bouwgroep Remmers uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Volgens planning wordt begin 2018 gestart met de nieuwbouw en kan het pand in november 2018 in gebruik worden genomen.

Ronald van Herpen, directeur van AVA Benelux: 'De huidige huisvesting van AVA is niet optimaal. Het biedt ons grote efficiency voordelen om alle activiteiten onder één dak te kunnen concentreren.' Uiteindelijk wil het bedrijf groeien naar circa 50 medewerkers met een breed productassortiment, dichtbij de afzetmarkt. De nieuwbouw op KBP biedt daarvoor de mogelijkheden.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven (minimale kavel 5.000 m²), gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en is onderdeel van de Brain-portregio.

Meer berichten


Shopbox