Column Lowie

Column

Tijdens zijn bijzondere anekdotes over mensen uit de popmuziek lagen de toehoorders in het Top 2000 Café tussen kerst en oudejaarsavond weer aan Leo Blokhuis' lippen.
Wie zwijmelt niet graag even weg bij zijn eigen popheld? Ik had zelf vroeger posters van Peter Green op mijn slaapkamer hangen en droomde van een Strat-duel met de legendarische gitarist van Fleetwood Mac.
Bakvisgeneuzel en ik ben ook niet de grootste fan van Don Leo, maar wel stellig van mening dat niemand aan de cultus van een popheld mag tornen.

Om mijn mening te onderbouwen vertel ik u graag het verhaal dat mijn schoonzoon, die van oorsprong uit Aalten komt, me ooit vertelde.
Mega-ster Angus Young die met zijn band ACDC de ene na de andere wereldhit scoorde woont al jaren samen met zijn Nederlandse vriendin Ellen in Aalten. Angus is een bijzonder man. Op het podium gaat hij, gekleed als een schooljongen met een boekentas op de rug, als een bezetene tekeer op zijn Gibson SG. Maar ook in Aalten kan niemand om zijn vier verdiepingen hoge joekel van een villa heen. Daarentegen doet Angus wel graag zelf de dagelijkse boodschappen bij de lokale super. Vaak samen met bekende vriendjes uit de popscene. Mijn schoonzoon zag hem al eens met Mick Jagger en de complete bezetting van Metallica bij de kassa staan.

Leuk voor de licht belegen Jumbo-caissières in Aalten. Maar niet iedereen is in zijn sas met Angus zijn manier van doen. Door de voorzitter van de ACDC-fanclub werd Angus al eens vriendelijk gevraagd niet meer zelf te shoppen bij de Aaltense grutter omdat dit kleinburgerlijk gedrag zijn status van stoere rockheld zou ondermijnen. Ook op Facebook kreeg Angus volop commentaar.

Wat dat betreft kan Angus nog veel leren van cultus-koning bij uitstek, onze Maastrichtse kasteelheer cq. charme-violist André Rieu. Als er al iemand is die weet waar bij de Jumbo de mosterd staat is hij het wel. Maar hij gaat hem natuurlijk niet zelf halen.

Meer berichten