Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Netersels Toneel speelde voor reparatie van parochiekerk

Door Thijs van der Zanden

Netersel – Januari 1982. De Katholieke Vrouwen Organisatie Netersel, afgekort KVO, waarvan de meeste vrouwen van het dorp lid waren hadden ingezien dat de nieuwe pastoor en het kerkbestuur het moeilijk hadden om de hoognodige reparatie van het dak van de parochiekerk te bekostigen. De KVO besloot daarom een duit in het zakje te doen door het opvoeren van een blijspel in een ietwat modern jasje. Het was geschreven door Bernard Free en Frank Drost. De eerste twee uitvoeringen werden gehouden in zaal Hooijen te Netersel en werden daar een groot succes. Voor de laatste uitvoering, op zondag 16 januari, werd zelfs uitgeweken naar Den Herd in Bladel. Daar konden veel meer bezoekers in die daar konden genieten van een leuke toneelavond. Bovendien droegen ze daarmee financieel bij aan het hoognodige herstel van de Neterselse kerk.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Autobedrijf Bols en Kooyman uit Hapert nam naast de Alfa Romeo een Japanse auto in de verkoop, de Daihatsu. In Japan een groot merk maar in ons land nog niet zo bekend.

- In zaal Den Tref te Hapert werd een rock en roll spektakel gehouden met optredens van Dansschool Verspaandonk uit Reusel, georganiseerd door Tienerbal Hapert.

- Carnavalsvereniging de Bollemeppers uit Casteren organiseerde een tonpraoteravond in zaal Den Aord en gaf Prins Sekretarius I zijn scepter over aan z'n opvolger.

Meer berichten