Een trotse Stefan Roijackers met vrouw Manuela toont de attributen die horen bij de jaarlijkse Koperteutenprijs. Foto: Jurgen van Hoof
Een trotse Stefan Roijackers met vrouw Manuela toont de attributen die horen bij de jaarlijkse Koperteutenprijs. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Stefan Roijackers (48) geprezen

Stefan Roijackers (48) heeft zondag de jaarlijkse Koperteutenprijs gekregen. Deze gemeenschapsprijs, waarvan de nominatie uit de gemeenschap Luyksgestel voortkomt, is bestemd voor personen die zich belangeloos inzetten voor Luyksgestel.

LUYKSGESTEL - De feestelijke uitreiking aan de nietsvermoedende Roijackers is voor hem een complete verrassing, maar was daarmee niet minder vereerd. "Echt wel", zo zegt hij glunderend. Stefan behoort niet alleen vanwege zijn afkomst tot het DNA van Luyksgestel maar hij beschikt al van jongs af aan over de elementen die dit dorp daarmee uniek maken. Gemeenschapszin, burgerzin, iets voor elkaar over hebben, samenwerken om gezamenlijk tot resultaat te komen. Stefan is iets meer dan 25 jaar bestuurslid en vrijwilliger bij Galaxy, waarbij hij sinds kort is gestopt. Hij heeft met deze jeugdinstuif, die over een maand al 38 jaar bestaat, op drie locaties gezeten. Het "oude" Gemeenschapshuis, later de nieuwe uitbouw bij Den Eijkholt en nu alweer een paar jaar in een nieuwe ruimte aan de voorkant van De Gestelberg. Stefan heeft in alle drie deze locaties flink meegebouwd met het (her)inrichten en verbouwen van die locaties. Hij is heel sterk in ijzerwerk, zoals lassen, buigen en dergelijke, maar heeft er bovendien altijd erg veel vrije tijd in gestopt.

Scouting

Als 7 jarige werd hij lid van scoutring St. Andries. Hij startte er als Welp, daarna naar de Scouts en later naar de Rowans. Bij de Rowans is hij 3 jaar leider geweest. Een kleine periode is hij niet actief geweest bij Rowans, maar is thans al weer meer dan 10 jaar leider bij de jongste groep van de scouting, de Kabouters. Hij is nog erg actief binnen carnavalsvereniging De Prutsers, welke vereniging hij destijds mee heeft helpen oprichten. Zijn handigheid met allerlei materialen komen ook hier tot zijn recht. Ook deze zondagmorgen eerst nog even aan de wagen gewerkt. De Prutsers zijn een vriendenclub, die naast carnaval vieren, ook het onderlinge persoonlijke contact doorheen het jaar in stand houden. Hij werkt momenteel als poedercoatspuiter bij TCN in Luyksgestel, gevestigd in het oude Mibra gebouw, waar hij voorheen bij Relu eindverantwoordelijke was voor Lakkerij en Finishing.

Troef

Zijn jongste troef is om samen met 6 vrienden proberen een nieuwe bouwhal gerealiseerd te krijgen op de locatie van de oude gemeentewerf. Om straks de jeugd de kneepjes te leren van het bouwen aan onder meer carnavalswagens en andere plaatselijke klusjes. "Ik ben al mijn hele leven bezig met de jeugd. En zij moeten straks de fakkel van ons overnemen", besluit Stefan.

Meer berichten