Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Opening Kleuterschool Hulsel

Door Thijs van der Zanden

Hulsel - januari 1983. Hoewel de kleuters van Hulsel al in september 1982 van de behuizing van hun nieuwe kleuterschool gebruik konden maken is pas op 24 januari 1983 de officiële opening met enige feestelijkheden gevierd. Onder de aanwezigen waren pastoor van Kemenade tevens voorzitter van het schoolbestuur, burgemeester van Homelen en zijn vrouw, de beide wethouders, het schoolbestuur, de Ouderenvereniging en de inspecteur van het lager onderwijs de heer P. Stobbelaar. Natuurlijk ontbraken de leerlingen van de geïntegreerde basis/kleuterschool en de ouders van de kleuters niet bij het openingsfeest. Burgemeester van Homelen gaf aan dat de centrale ligging van de kleuterschool bij de basisschool onder de naam school St. Theresia tot nu toe heel goed bevallen was. Immers daar zouden ze allemaal terechtkomen voor het basisonderwijs. Alle kinderen genoten na het vertrek van de notabelen van een poppentheater uitgevoerd door Jeanne Melief. Het wekte bij de kleuters veel verwondering en spanning op.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In zaal 't Wapen van Bladel vond een treffen plaats tussen brandweermannen om de titel Nederlands kampioen brandweer hometrainer 1983. Frans v.d. Dungen uit Valkenswaard werd de algemeen winnaar.

- Het bejaardenkoor 'De Contente Zangers' bestaande uit leden uit Eersel, Duizel en Steensel vierde het eerste lustrum. Het koor vond dat tussen de 36 leden een sterke onderlinge band is gegroeid.

- In café Centraal werden de derde Hapertse tonpraot-kampioenschappen gehouden. Ad Wouters, de kampioen van de laatste 2 jaar moest tegen goede concurrenten de wisselbeker zien te verdedigen.

Meer berichten