Ook dit jaar hebben er weer een aantal toppers uit de gemeente Eersel zich bereid gevonden om in de ton van de Vastentrommel hun buut te komen presenteren.
Ook dit jaar hebben er weer een aantal toppers uit de gemeente Eersel zich bereid gevonden om in de ton van de Vastentrommel hun buut te komen presenteren.

Vastentrommel 2018 in een nieuw jasje

Voor de 11e keer houdt de Vastentrommel een tonpratersevenement rond halfvasten met een aantal tonpraters uit de gemeente Eersel aangevuld met een drietal gast-tonpraters.

Eersel - De avonden worden gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart in de Muzenval te Eersel, in een mooie gezellige zaal, met circa 300 bezoekers per avond. De zittingsavonden zijn weer bezocht door de commissieleden van de Vastentrommel. Ook dit jaar hebben er weer een aantal toppers uit de gemeente Eersel zich bereid gevonden om in de ton van de Vastentrommel hun buut te komen presenteren. Die toppers zijn: Hans Keeris, Brabants kampioen 2017 in Valkenswaard, en alweer voor de 11e keer bij de Vastentrommel in de ton. John van Bree, stond in 2015 voor het eerst in de ton bij de Vastentrommel. Inmiddels voor het publiek geen onbekende meer. Jeroen van Nunen, ook al geen onbekende meer bij ons publiek. Jeroen won dit jaar nog de 3e prijs bij het Buutgala van CV de Waskniepers. Jelle van de Ven, is het aanstormend talent die dit jaar zijn debuut maakt bij de Vastentrommel.

Daarnaast zijn er drie gast-tonpraters uitgenodigd. Dit zijn: Hans Eijkenmans, meervoudig Zuid-Nederlands kampioen en oud Brabants Kampioen. Rien Bekkers, tweevoudig winnaar van de Narrekap. Wichard de Benis in 2017 finalist bij de Keiebijters.

De muzikale omlijsting wordt op vrijdag verzorgd door Hekwerk uit Knegsel en op zaterdag door de Yellowband uit Vessem. Dit jaar zal het publiek op vrijdag en zaterdag de beste tonprater van die avond kiezen. De prijs zal 500 euro per avond bedragen en gaat naar een, door de winnaar, te bepalen goed doel. Deze avonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de Muzenval te Eersel. De zaal zal vanaf 19.00 uur open zijn. De voorverkoop start op 1 januari 2018. Kaarten zijn voor 10 euro per stuk te koop via www.muzenval.nl, aan de kassa bij de Muzenval of via 0497-515997.

Meer berichten