Hoogste Onderscheiding voor Johan van de Ven

De verbazing was groot toen voorzitter Johan van de Ven op zaterdagavond om 11.11 uur wilde beginnen met het bekendmaken van het lid dat dit jaar de Hoogste Onderscheiding van de Pintewippers zou krijgen. Hij werd door zijn medebestuursleden onderbroken en er werd aandacht gevraagd voor een bijzonder verrassende ontknoping.

Hapert - Tegen 'het reglement van de vereniging' in, werd voor het eerst na de invoering (1985) van deze bijzonder onderscheiding, bij een zittend bestuurslid van de vereniging de bijbehorende onderscheiding omgehangen.

Johan wist niet dat zijn collega-bestuursleden deze coup hadden gepleegd, de verrassing was op zijn gezicht af te lezen.

Verdiensten

In een korte toelichting door de opperspreekstalmeester werden de verdiensten van Johan voor de vereniging opgesomd. 28 jaar lid, waarvan 24 jaar lid van het bestuur en sinds 2002 voorzitter van de vereniging. Johan maakte deel uit van zowat alle commissies die de vereniging rijk is en was daar met zijn groot enthousiasme vaak de aanjager van nieuwe activiteiten. Onder Johans voorzitterschap groeide de vereniging verder uit tot een in de regio tot de verbeelding sprekende carnavalsvereniging. Binnen de club was Johan de grote verbinder voor de vele vrijwilligers die hij allemaal persoonlijk kent. Johan is altijd goed geïnformeerd, bij vrijwel alle activiteiten aanwezig en voor iedereen aanspreekbaar. Kortom: een voorbeeld voorzitter die je alle verenigingen zou toewensen.

Steun en toeverlaat

Ook voor zijn vrouw Helma, die op de achtergrond altijd Johan steunt maar ook bij diverse activiteiten hand- en spandiensten verricht, kwam deze onderscheiding als een totale verrassing.

Meer berichten