Koen Gijbels oppert idee, met knipoog, naar Patric Lavrijsen om te verhuizen naar het gemeentehuis. Foto: Jan Wijten
Koen Gijbels oppert idee, met knipoog, naar Patric Lavrijsen om te verhuizen naar het gemeentehuis. Foto: Jan Wijten (Foto: Jan Wijten)

Op zoek naar een nieuwe opslaglocatie

De Stichting Vûr Mekoar, die in 2014 een verenigingsloods plaatste aan de Denestraat in Reusel, moet op zoek naar nieuwe locatie voor haar 900 m2 grote bouw- en opslaglocatie voor verenigingen uit Reusel-De Mierden.

Reusel - De stichting kreeg destijds van de gemeente een éénmalige ontheffing om op het terrein van de voormalige gemeentewerf voor 5 jaar toch een loods te kunnen realiseren, ondanks de bestemming 'bedrijventerrein.' "Inmiddels blijkt deze een grote bezettingsgraad te hebben," aldus de bestuursleden Koen Gijbels en Patric Lavrijsen van de stichting. Gepassioneerd vertellen beiden over de 16 verenigingen die ze al onderdak bieden. Onderdak voor bijvoorbeeld opslag van de materialen van Stichting Jeugdbelangen, het bouwen van decors van de lokale toneelvereniging, projecten voor scholen en de bouw van carnavalswagens. Ruimte kan al per m2 worden gehuurd. "Wat hier gebeurt, verspreidt zich als een olievlek", aldus Patric. 'Neem bijvoorbeeld de succesvolle Winterfeesten', vervolgt hij. "Ook wij maken deel uit van dat succes door de opslag van de lichtornamenten die hier worden opgeslagen. Zelfs de bouw van interieur voor de Winterfeesten tent heeft in onze loods plaatsgevonden." De laatste maanden is het bouwgedeelte van de loods volledig in beslag genomen door de carnavalsverenigingen de Bigsmiles, de Jeugd van Tegenwoordig uit Lage Mierde en de Stichting Karnaval Reusel die er een nieuwe prinsenwagen bouwde. Ook Luuk Copal van de Bigsmiles hoopt dat er een nieuw locatie wordt gevonden. Hij vindt de verenigingsloods erg verbindend werken. "Zo kijken we met elkaar mee, vullen elkaar aan en schaffen samen materialen aan."

Het bestuur van de Stichting Vûr Mekoar is nu druk aan het zoeken naar een nieuwe locatie. "Een grotere loods zou welkom zijn omdat nu al nee gezegd moet worden tegen verenigingen die aankloppen omdat ze vol zitten", aldus Koen. Ook sanitaire voorzieningen en een keukentje staan hoog op het verlanglijstje. De hoop is ook op steun van de gemeente bij de zoektocht. 'Samen Doen' is een vaak voorkomende uitspraak van de gemeente en bij een kijkje in de verenigingsloods is deze uitspraak direct ook zichtbaar. "Ook zouden politieke partijen eens echt op moeten staan", vindt Patric. "Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen lezen we weer bij alle partijen in hun programma de noodzaak om zuinig te zijn op onze verenigingen, maar als de stemmen zijn geteld, zien we daar weer niets van terug. Maak nu van die belofte eens een daad," is zijn oproep naar de politiek. De loods heeft in ieder geval zijn levensvatbaarheid bewezen.

Meer berichten